13 січня 2015 року під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою загинули 12 людей / фото Oleksiy Matsuka / facebook.com

Офіс генерального прокурора повідомив про хід розслідування загибелі пасажирів рейсового автобуса сполученням "Златоустівка - Донецьк" внаслідок ракетного обстрілу, що здійснили контрольовані Росією бойовики біля Волновахи у січні 2015 року.

Як йдеться в повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, 13 січня - п’ята річниця трагедії під Волновахою, коли внаслідок обстрілу блокпосту Збройних сил України учасниками терористичної організації "ДНР" загинули 12 та дістали поранення 18 мирних громадян - пасажирів автобусу.

За даними слідства, терористичний акт вчинили бойовики так званого "реактивного дивізіону "Ангели аду" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "ДНР" під керівництвом "командира-куратора" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК "ДНР", полковника збройних сил РФ, громадянина цієї держави.

Відео дня

За процесуального керівництва прокуратури у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина для розгляду за процедурою спеціального судового розгляду.

Читайте такожВ СБУ назвали імена причетних до кривавого обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою у 2015 році

Водночас досудове розслідування стосовно громадянина РФ зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного. Ухвалою суду надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також вживаються заходи, спрямовані на встановлення усіх співучасників злочинів та притягнення їх до відповідальності.

Кримінальне провадження за фактом злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27. ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) та ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, розслідує СБУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня 2015 року під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою загинули 12 і дістали поранення 17 мирних громадян, також постраждав військовослужбовець.