Противник обстріляв позиції ОС з артилерійських систем калібру 152 мм / facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів сьогодні загинув військовослужбовець Об'єднаних сил.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил.

Читайте такожУкраїнська сторона вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі – Зеленський

Відео дня

Згідно з повідомленням, упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв позиції ОС із артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім цього, була присутня снайперська активність.

Так, п'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": неподалік населеного пункту Піски – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Василівки – з великокаліберного кулемету; двічі поруч з населеним пунктом Павлопіль – з БПЛА окупанти скинули 6 гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм; поруч з Авдіївкою – зі снайперської гвинтівки.

За даними штабу, чотири обстріли противник здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": поблизу Світлодарська – з міномета калібру 82 мм бойовики випустили 2 міни; двічі неподалік населеного пункту Оріхове – з артилерії калібру 152 мм – 6 снарядів, 120-мм міномету – 27 мін; поруч з Новотошківським – з міномету калібру 120 мм – 14 мін та автоматичних станкових гранатометів.