REUTERS

Україна готова відкрити КПВВ "Золоте" у Донецькій області у рамках домовленостей лідерів країн "нормандського саміту".

Про це у Facebook написала прес-секретар представника ТКГ у Мінську Дарка Оліфер.

Читайте такожОкупанти готуються до "захоплення рубежів і висот" в зонах розведення сил на Донбасі – ІС

Відео дня

«Україна готова до відкриття КПВВ "Золоте", як це передбачено домовленостями лідерів країн Нормандської четвірки в Парижі, його повноцінна робота полегшить перетин лінії зіткнення для всіх мешканців Луганської області. Ми також продовжуємо працювати над подальшим вдосконаленням інфраструктури пунктів пропуску», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Оліфер зауважила, що гостро стоїть питання повернення боргів від ОРДЛО за спожиту воду: «Ця гуманітарна проблема може бути вирішена виключно в межах чинного законодавства України. Необхідність її вирішення Україна обговорюватиме з РФ в рамках Тристоронньої контактної групи», – написала вона.

Також Україна планує продовжити роботу з будівництва залізничної лінії, що з’єднає підконтрольну Києву частину Луганської області, а профільним установам делеговано визначити базу українського майна в ОРДЛО і Криму, що було захоплено окупантами.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.