Бойовики не пускають до Луганська батька полоненого українця / www.osce.org

Батько Романа Сагайдака - одного з українських полонених, якого незаконно утримують бойовики "ЛНР", став нев'їзним на окуповану територію.

Як повідомляє "Громадське радіо", про це розповіла сестра Сагайдака Анна Сластнікова. За її словами, батько є свідком у так званій "справі" проти сина.

Вона повідомила, що під час чергового допиту батько розповів, що обшуки у будинках їхньої родини були несанкціонованими, із порушеннями, а його самого певний час тримали "на підвалі" і під тиском "МГБ ЛНР" він був змушений змінити покази.

Відео дня

"За це щодо нього почалася відкрите цькування. "Суддя" призначила прокурорську перевірку. Знову були спроби викрасти мого батька. Зараз він також на підконтрольній Україні території. І знову туди (на окуповану територію Луганщини – ред.) нев’їзний", - зазначила вона.

Читайте такожБойовики заявили про затримання жителя окупованого Донецька за "шпигунство на користь СБУ"

За словами жінки, на підконтрольній Україні території вони із батьком звернулися до правоохоронців та заявили про його викрадення й катування у 2018 році. Що стосується полоненого брата, то він скаржиться на головний біль та біль у спині.

Як повідомляв УНІАН, Роман Сагайдак - один з полонених, який не потрапив у списки під час останнього обміну наприкінці 2019 року.

Його було викрадено у червні 2017 року у рідному Луганську. Бойовики звинуватили чоловіка у "розбої, що завдав непоправних збитків республіці". Сагайдак отримав "вирок" у 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна, за даними правозахисників, потребує медичної допомоги через катування.