REUTERS

У Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона вкотре наголосила, що вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можливі лише після виведення російських військ та відновлення контролю України над кордоном.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожУкраїна передала перелік підприємств в ОРДЛО, які вимагає повернути у держвласність – Оліфер

Відео дня

"Сьогоднішнє засідання ТКГ в Мінську відбулося в п’яту річницю підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. Ця домовленість України, Франції, Німеччини та РФ зупинила крупномасштабні бойові дії, кровопролиття, щоденну загибель десятків українських громадян і дала можливість повернення миру до України", - зауважила Оліфер.

Прес-секретар Кучми додала, що Мінські угоди отримали новий імпульс 9 грудня 2019 року під час зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» в Парижі, і саме на виконанні домовленостей учасників саміту зосереджено роботу української делегації в ТКГ.

Водночас, вона повідомила, що у політичній робочій підгрупі українська сторона акцентувала увагу на необхідності виконання резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 30 січня 2020 року, яка містить безпосередні вимоги на адресу Російської Федерації.

Зокрема, у пункті 4.9 цього документа зазначено важливість повного виконання нею Мінських домовленостей, стороною яких є РФ, і припинення військового вторгнення та підтримки незаконних збройних формувань на сході України.

"Наголошуємо: саме повне припинення вогню, виведення з Донбасу збройних формувань та військової техніки, відновлення контролю над кордоном є базовою передумовою для початку політичного процесу, в т.ч. виборів", - заявила прес-секретар Кучми.