Андрій Загороднюк / REUTERS

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявляє, що розведення сил та засобів по всій лінії розмежування на Донбасі не розглядається, бо воно відволікатиме від виконання Мінських угод.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє Міноборони.

На запитання, чи контрольована ситуація у точках розведення сил, Загороднюк зауважив, що вона контрольована по всій лінії зіткнення.

Відео дня

"Дуже напружена, але контрольована. Ми зараз ведемо переговори щодо наступних трьох точок розведення сил", - зазначив міністр.

Читайте такожБойовики на Донбасі 9 разів обстріляли українських військових

Відповідаючи на запитання, які це мають бути точки, Загороднюк зауважив: "Давайте ми це озвучимо, коли це питання буде узгоджене. На це буде свій час".

"Головне, що треба розуміти - кожна точка розведення має свою гуманітарну складову. Саме у цьому сенс розведення. Тобто, наприклад, може йтися про об’єкт критичної інфраструктури, навколо якого має бути розведення, щоб не піддавати його загрозам. Або це переходи чи переїзди, аби населення могло перетинати лінію розмежування у безпечний спосіб", - пояснив урядовець.

Крім того, на запитання, чи розглядається розведення сил по всій лінії зіткнення, Загороднюк наголосив: "Ми вивчали всі ризики й наразі наша позиція чітка: розведення по всій лінії не розглядається. Тому що воно займе надзвичайно довгий час".

"Ми вже провели три розведення. Це дуже клопітка процедура, один за одним мають бути проведені багато заходів. Розведення по всій лінії буде надзвичайно довгим і важким з логістичної точки зору. Воно відволікатиме нас від виконання Мінських угод. Адже у Мінських угодах чітко записано, що іноземні війська та іноземні формування мають роззброїтися і вийти з України. Якщо розведення триватиме кілька років, це суперечитиме суті Мінських угод", - додав глава оборонного відомства.

Як повідомляв УНІАН, раніше Загороднюк заявляв, що українське військо приєднається до місії НАТО в Іраку.