Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу та міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс засуджують намагання бойовиків прорвати лінію розмежування на Луганщині.

Про це глави МЗС Естонії та Латвії повідомили у мікроблозі Twitter.

Читайте такожАтака в Золотому. Прощання з ілюзіями (рос.)

Відео дня

"Засуджую найбільш рішучим чином сьогоднішні цинічні спроби підтримуваних Росією сил зруйнувати крихкий статус-кво неподалік Золотого. Сьогодні, на засіданні Ради Безпеки ООН, Естонія заявить про це ще одне дуже серйозне порушення Росією Мінських угод і обіцянок, зроблених нею у Парижі", - написав Рейнсалу.

Своєю чергою, Рінкевічс заявив: "Воєнна ескалація підтримуваними Росією силами поруч з Золотим на Донбасі є абсолютно неприйнятною і є явним порушенням Мінських угод і положень про режим припинення вогню".

Як повідомляв УНІАН, зранку сьогодні, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку із п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.