Бойовик "ДНР" біля окупованої Старомихайлівки / REUTERS

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що минулого року Росія відправила на окупований Донбас понад 4 тисячі тонн озброєння та боєприпасів.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслювалося на сайті Організації.

"Ми не повинні втрачати з поля зору ширший контекст російської збройної агресії проти України", - заявив Кислиця.

Відео дня

Він нагадав, що 6 років воєнного вторгнення Росії на Донбасі позбавило понад 13 тисяч осіб життя і понад 27 тисяч було поранено.

Читайте такожБританія на Радбезі ООН звинуватила Росію в постійній брехні про війну на Донбасі

Також понад 1,4 мільйона жителів Донбасу стали переміщеними особами.

"Захоплені території перетворилися на землю страху та терору. Місцева економіка зруйнована, обладнання місцевих підприємств зламане або переміщене у Росію. Більше ніж 2,3 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги у цьому році", - заявив Кислиця.

Також він звернувся до даних ООН, які говорять, що територія сходу України стала однією з найбільш замінованих у світі.

"Російська Федерація продовжує забезпечувати свої окупаційні сили озброєнням, регулярними військами і найманцями в такому об'ємі, що вони тепер затьмарюють малі розміри багатьох європейських армій", - наголосив дипломат.

Зокрема, він сказав, що йдеться про близько 500 танків, приблизно 1 тисячу бронетанкових бойових машин, та майже 800 артилерійських систем.

Також Кислиця зазначив, що лише минулого року РФ надіслала на окуповану територію Донбасу понад 4 тисячі тонн озброєння та боєприпасів.

Як повідомляв УНІАН, представник України на засіданні Ради безпеки ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія продовжує реалізовувати стратегію ескалації на Донбасі, грубо порушуючи взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод.