Минулої доби на Донбасі відбувся запеклий бій / УНІАН

Протягом минулої доби, 18 лютого, збройні формування РФ на Донбасі 22 рази порушили режими припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець загинув, чотири отримали поранення та ще двоє - бойове ураження.

Читайте такожКількість озброєння у бойовиків на Донбасі затьмарює багато європейських армій - Кислиця

Як йдеться у ранковому зведенні штабу ООС, Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння танку, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Відео дня

Найбільше обстрілів, 19, було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання " Північ”: шість разів поблизу населеного пункту Кримське, чотири рази поруч з Новотошківським, два рази в районі населеного пункту Оріхове, двічі поблизу населеного пункту Хутір Вільний, два рази неподалік Золотого-4, а також поблизу Попасної, в районі Луганського та поруч з Новолуганським.

Окрім цього, поблизу населеного пункту Оріхове ворог здійснив спробу штурму українських спостережних постів. В бою українські захисники подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачені. 

Противник запросив режим тиші. За даними розвідки, у результаті бойового зіткнення зі сторони противника 4 бойовики були ліквідовані та ще 6 отримали важкі поранення.

З початком цієї доби, 19 лютого, російські окупаційні війська по захисникам Лебединського випустили 15 мін з мінометів калібру 82 мм, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. За поточну добу втрат немає.

Як повідомляв УНІАН, зранку 18 лютого російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Луганщині. 

Окупанти застосовували ствольну артилерію калібрів 152 мм та 122 мм, міномети 120 мм, великокаліберні кулемети, танки і гранатомети різних систем. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.