Ілюстрація \ REUTERS

У суботу, 22 лютого, вночі, бойовики зробили спробу атакувати опорний пункт 1-го батальйону 93-ї механізованої бригади поблизу висоти 195 поблизу села Кримське на Бахмутській трасі, в цьому районі позиції сторін розділяє дорога і дистанція приблизно в 300 метрів.

Читайте такожРосійські окупаційні війська вночі пішли в нову атаку – штаб

Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Відео дня

"Користуючись повною темрявою, противник зробив спробу перетнути Бахмутську трасу і потай зайти на опорник. Однак чергова зміна була напоготові, найманців виявили в тепловізор, після чого ефективно усунули вогнем стрілецької зброї. Противник біг, на дорозі в 70 метрах від наших позицій кинули одного свого пораненого.

Трохи пізніше пораненого вдалося витягнути, він отримав два кульові поранення - одна куля в щелепу, друга в живіт. У найманця виявили документи: Лазарєв Андрій Олександрович, 27.05.2000 року народження, 1-й батальйон 4-ї бригади.

Підрозділи цієї ж бригади атакували позиції на сусідній ділянці 72-ї бригади 18 лютого.

У Лазарєва був при собі автомат АК-74, гранати, розвантаження російського виробництва. Оскільки йому не надали допомогу його товариші, він помер від втрати крові відразу після потрапляння в полон.

З нашого боку постраждалих немає.

Натхнені захопленням нашого спостережного пункту 18 лютого підрозділи 4-ї бригади ЗС РФ підвищили бойову активність у смузі 72-ї та 93-ї бригад ЗСУ на Бахмутській трасі. Очевидно, що противник може продовжити атаки на цій ділянці, сподіваючись знайти вразливі місця в наших бойових порядках", - написав журналіст.

Блогер Necro Mancer у своєму твітері опублікував скриншот сторінки знищеного найманця в російській соцмережі.Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3177275