Розслідування справи контролює прокуратура / фото УНІАН

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за статтею «Терористичний акт, що призвів до загибелі людей» у справі щодо мінометного обстрілу бойовиками військового автомобіля Збройних сил України біля Пісків.

Читайте такожШтаб ООС спростував фейк бойовиків про нібито обстріл окупованої ГорлівкиПро це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

«10 березня близько 09:30 на території с. Піски Ясинуватського району Донецької області військовий автомобіль ЗСУ потрапив під мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань «ДНР», що діють під контролем Російської Федерації. В результаті ворожої атаки 9 військовослужбовців зазнали поранень, один загинув на місці та ще один – дорогою до шпиталю», – нагадали в прокуратурі.

Відео дня

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 перебуває на контролі прокуратури області.

Також в прокуратурі повідомили, що з початку 2020 року внаслідок посилення ворожих обстрілів з боку збройних формувань «ДНР» поранені 119 та загинули 36 військовослужбовців ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня тричі з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник на Донбасі вів вогонь по позиціях українських військових в районі Пісків.

Сьогодні, 11 березня, в Міноборони повідомили, що бійці Об’єднаних сил змусили противника піти з позицій, з яких той вів вогонь по українських захисниках біля населеного пункту Піски. Відхід цього розрахунку російські окупанти прикривали вогнем зі своїх позицій. Підрозділи Об’єднаних сил застосували всі наявні чергові засоби ураження для повного придушення вогневої активності російсько-окупаційних військ та знищення розрахунку ПТРК.

«Розрахунок ПТРК, як бойова одиниця, перестав існувати – один оператор був вбитий, інший важко поранений», – повідомили в Міноборони.