Ілюстрація / REUTERS

Після того, як Україна в терміновому порядку закрила КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, була передбачена можливість перетину КПВВ у разі гуманітарної ситуації.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

За його словами, уряд змушений вживати швидкі і різкі заходи з порятунку десятків мільйонів громадян України, які проживають тут на постійній основі.

Відео дня

Читайте такожЗ 28 березня обмежується в'їзд до району ООС з трьох сусідніх областей

"Коли ми різко закрили КПВВ, то наступної ж доби внесли правки, передбачивши можливість перетину КПВВ у разі гуманітарної ситуації: командування ООС і начальство прикордонної служби можуть прийняти рішення і в індивідуальному порядку пропустити", - зазначив Рєзніков.

За словами віце-прем'єра, на КПВВ у Херсонській області такі рішення приймаються прикордонною службою з повідомленням Мінреінтеграції.

"У нас були випадки, коли писали громадські правозахисні організації щодо людей, які не можуть в'їхати: у когось стояло питання термінового лікування, у когось возз'єднання сім'ї, дитина не зареєстрована, а мама зареєстрована на місці - все це вирішувалося. Хвіртка зачинилася швидко, але можливість відкрити її в конкретному випадку і була, і є", - сказав він.

Нагадаємо, після обмеження роботи пунктів пропусків на Донеччині через карантин в Україні їх перетинають в основному в напрямку окупованих територій.

Зазначимо, командування ОС дало понад 120 дозволів на перетин лінії розмежування на Донбасі, враховуючи важливі життєві обставини.