Ілюстрація REUTERS

Під час обміну з бойовиками так званих «ЛНР» і «ДНР» Україна поверне з полону «десятки» своїх громадян. Обмін заплановано на «завтра-післязавтра».

Читайте такожОбмін полоненими з "ЛДНР": ЗМІ назвали дату та місцеПро це повідомив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає hromadske.

«Йдеться про десятки людей, точно понад десять, в цьому переліку є чоловіки і жінки, в цьому переліку і цивільні, і військові. Усі вони громадяни України», – розповів Резніков.

Відео дня

Назвати точну кількість або імена цих полонених міністр відмовився, «аби не зірвати обмін».

На запитання, кого Україна передасть бойовикам, Резніков відповів: «Тих, кого під час перемовин обговорювали в запиті, тих, кого просила Російська Федерація, яких було прийняте рішення віддати».

Він уточнив, що серед цих людей є й громадяни Росії. Однак назвати точну кількість осіб у цьому списку або їхні імена він також відмовився.

Міністр зазначив, що обмін буде «завтра-післязавтра», а зараз триває «нормальний робочий процес», пов’язаний зі складнощами, зокрема через пандемію коронавірусу.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за інформацією Офісу президента, в питанні взаємного звільнення утримуваних осіб йдуть останні узгодження за списком і логістикою.