REUTERS

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції загострилась, бойовики сьогодні 41 раз обстріляли опорні пункти українських військових. 

Читайте такожУ Луганській області бойовики обстріляли контрольний пост "Золоте"

Про це повідомляється у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00 

Відео дня

«Ситуація в районі проведення АТО загострилася, проте повністю контрольована українською армією. З опівночі та упродовж дня російські окупаційні війська 41 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України», - поінформували у штабі. 

Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку. Із 122 мм артилерії ворог вів вогонь по укріпленнях ЗСУ у Миколаївці Другій, а 120 мм міномети застосував поблизу Новгородського, Майорська та Пісків. З мінометів калібру 82 мм противник стріляв по позиціях українських бійців у Зайцевому, Артемовому та Авдіївці. Під вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили захисники селища Луганське.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів російські окупанти били по Мар’їнці, а з мінометів калібру 82 мм обстріляли Широкине, Красногорівку та Гнутове. Також під ворожий вогонь потрапили підрозділи сил АТО в Березовому, Талаківці та Богданівці.

На Луганщині окупанти стріляли з гранатометів по Станиці Луганській та Новоолександрівці.