18 Ту-95МС та не використання "Калібрів": експерт зробив висновки після удару РФ

Питання щодо відсутності пусків КРМБ "Калібр" поки залишається без відповіді, акцентував оглядач.

Завдаючи удар 29 грудня, російські війська робили ставку на різношерстість номенклатури ракетного озброєння і масовість, прокоментував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Комбінований удар з першою хвилею з Shahed-131/136 і наступною із застосуванням різношерстої номенклатури ракетного озброєння, покликаний спростити завдання з проривом ешелонованої ППО великою кількістю цілей. Очевидно, що саме на різношерстість та масовість робилася цього разу ставка російськими окупаційними військами", - зазначив експерт.

При цьому він вказав на низку важливих моментів:

"Ракети Х-101/555, накопичення яких дуже терпляче проходило останні 3 місяці, стали основною ракетною компонентою у ході удару. Крім того, вже дуже давно російські війська не використовували таку кількість Ту-95МС в ході пусків - 18 бортів. Питання щодо відсутності пусків КРМБ "Калібр" поки залишається без відповіді. Чому Росія їх взагалі, навіть обмежено, не застосовує з 25 вересня, при тому, що виробництво не заморожено?".

Удар РФ 29 грудня - прогноз Умєрова

Як писав УНІАН, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що у Росії є достатні запаси різних типів ракет, щоб продовжувати терор проти мирних міст та цивільного населення України:

"Очевидно, що з такими запасами ракет, які є у держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати такі атаки".

Вас також можуть зацікавити новини: