Покинувши лави бойовиків, чоловік їздив на заробітки до РФ, але і звідти повернувся ні з чим / Фото facebook.com/don.gumvs

У Дружківці поліцейські затримали бойовика, який воював у 5 бандформуваннях, повідомляється на сторінці ГУ Нацполіції у Донецькій області у Facebook.

З 2014 року чоловік перебував у лавах 1-го Слов’янського батальйону, «Востоку», «Оплоту», козачому формуванні, а закінчив службу в «армії ДНР». 33-річний екс-бойовик з позивним «Абрек» був виявлений в результаті посиленого патрулювання міста, що проводиться у вихідні дні.

Читайте такожЗатриманий СБУ бойовик розповів про вбивства українських військовополонених

Відео дня

Свою цікавість до незаконного збройного формування чоловік проявив ще на початку терористичної агресії. Доки бойовики несли службу на блокпостах, він просто навідувався до них в гості та слідкував за тим, як вони «працюють». На початку липня 2014 року, коли незаконні збройні формування захопили Донецьк – вирішив до них приєднатись.

Найманець вступив добровольцем до 1-го Слов’янського батальйону, де разом з усіма виїздив нести службу на околиці Донецька, там же і отримав позивний «Абрек».

Коли батальйон розпався, він перейшов служити до «Востоку», де його відправили воювати до Пісків зі зброєю в руках. Прослуживши там півмісяця, новобранець знов перейшов - цього разу до «Оплоту». Далі - до козачого полку, а коли їх роззброїли, залишився служити в армії «ДНР» під Старомихайлівкою. Саме звідси обстрілювали Мар’їнку та Красногорівку.

Розчарувавшись у «руському світі», дружківчанин звільнився з лав бойовиків та ще деякий час залишився мешкати у Донецьку. Потім подався на заробітки до РФ, а у 2017 році ні з чим повернувся додому, де і був затриманий співробітниками поліції.

Наразі відносно затриманого проводяться слідчо-оперативні заходи, після чого його діям буде надано правову оцінку.