Ілюстрація / REUTERS

Ватажки "Л/ДНР" в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) за дорученням Кремля готують новий пропагандистський проект "Братська рука допомоги".

Про це йдеться у зведенні оперативних даних групи "Інформаційний спротив", опублікованій у Facebook народним депутатом від "НФ" Дмитром Тимчуком.

"У рамках реалізації так званої "гуманітарної програми за возз'єднання народу Донбасу" ватажки "ЛДНР" отримали завдання з АП РФ почати новий проект під умовною назвою "Братська рука допомоги", - написав він.

Відео дня

Читайте такожБойовики перекрили частину території "ДНР" для цивільних через підрозділ російських військових - ІС

За словами Тимчука, даний проект буде спрямований на пропаганду і "розкрутку" теми стосовно осіб, які переїхали на постійне місце проживання з підконтрольної території України до "ЛНР/ДНР".

"Через російські та місцеві ЗМІ буде демонструватися "стабільне життя" в псевдореспубліках, високі заробітні плати та низькі тарифи ЖКГ у порівнянні з Україною і т. п. В цьому контексті основними тезами російської пропаганди стануть: "Допомога у відповідь на снаряди", "Справжні соціальні держави ЛНР/ДНР", "Соціальні держави під розривами снарядів" та ін", - зазначив керівник групи ІС.