Ілюстрація REUTERS

Компанія Vodafone-Україна не може перевірити чи відремонтувати своє обладнання без гарантій безпеки на окупованій території Донецької області.

Про це  заявила начальник відділу зв’язків з громадськістю компанії Vodafone-Україна Вікторія Рубан, повідомляє "Радіо Свобода".

"Неможливо таке. Ми працюємо відповідно до українського законодавства. Ми працюємо за українськими ліцензіями, виданими нам Україною. Чинне законодавство нам забороняє працювати або вести будь-яку господарську або комерційну діяльність на непідконтрольній території", – заявила Руба.

Відео дня

Речниця компанії додала, що навіть при отриманні офіційного дозволу на в’їзд на окуповану територію, без гарантій безпеки компанія нікого посилати туди не буде.

Читайте такожВ ОРДО не дають гарантій безпеки при відновленні мобільного зв'язку - СЦКК

"На свій страх і ризик, ми, звичайно, робити цього не будемо. Тому що ніхто не візьме на себе відповідальність ризикувати життями людей... Якщо ніхто не може гарантувати їхню безпеку, то, звичайно, ніхто туди наших фахівців не відправить", – сказала речниця.

За словами Рубан, питання відновлення зв'язку на Донбасі планують обговорити на наступних переговорах контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, 11 січня були пошкоджені магістральні кабелі ліній зв’язку, через що у самоназваних «ДНР» та "ЛНР", а також частково у підконтрольної Донеччини зник зв’язок.

19 січня надання послуг мобільного зв’язку оператором Vodafone Україна було відновлено на непідконтрольній території Луганської області.