Арестович назвав умову для диверсій в Росії та запуску "ракет на Москву" (відео)

Радник глави ОП запевняє, що Україна не вбиватиме мирних росіян.

Позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив свою нещодавню заяву про "ракети на Москву".

Пояснення він озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24".

На питання ведучої, чи має Україна подібні ракети, Арестович заперечив, сказавши, що тоді б про це знали й розповідали усі.

"Є проекти ракетних комплексів "Сапсан", "Гром-1" і "Гром-2", які в теорії мають досягати дальності більш ніж 500 км, в залежності від конструкції. Але щоб вони стали на озброєння, треба не менше 5-7 років наполегливої праці", - сказав радник глави ОП.

Він також додав, що його слова було перекручено й вирвано з контексту.

Читайте такожАрестович сказав, що робитиме Україна у випадку важкої хвороби Путіна (відео)

"Я сказав, що якщо Путін так буде поводитися далі, і РФ, то колись і українські ракети будуть спрямовані на Москву", - пояснив Арестович.

"Треба розуміти, що ми нікому не загрожуємо. Це попередження лише, що будь-які дії мають свої наслідки, тому що РФ вісім років поспіль кожного вечора розповідає, як вона нас поверне у "кам'яний вік", розбомбить, зітре у пил. І коли ми один раз на мільйон їх заяв заявили, що такі дії мають наслідки, вони там переполошилися на всіх федеральних каналах", - каже він.

Він також прокоментував можливість диверсій у Росії та в окупованому нею Криму. За його словами, про це можна буде говорити лише за умови повномасштабної війни.

Читайте також"Страшний сон Росії": експерт пояснив, чому Кремль боїться вступу України до НАТО

"Теракти від диверсій відрізняються тим, що диверсія - це військова дія, а теракт - це міжнародний злочин. Ми не збираємося вбивати мирних російських громадян. І ракети, спрямовані на Москву - це ж не ж не на жилі квартали Москви, якщо вони колись будуть спрямовані", - сказав радник глави ОП.

"Якщо почнеться повномасштабна війна - це основна умова", - резюмував він.

Попередня заява Арестовича

Раніше Арестович заявив, що українські ракети оперативно-тактичного рівня "зможуть діставати до Москви".

"Путін зі своєю політикою дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в якийсь найближчий осяжний час з однієї простої причини, що ми працюємо над ракетною програмою. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви", - сказав радник глави ОП.