Експерт пояснив, як атака на Кримський міст вплине на ситуацію на фронті

Владислав Селезньов зазначив, що для перекидання вантажів росіяни частіше використовують залізничне сполучення.

"Бавовна" на Кримському мосту не матиме великого впливу на логістику російських окупантів. Річ у тім, що залізнична гілка залишилася не ушкодженою.

"Постачання левової частини військової логістики ворога забезпечується за допомогою залізниці. Тому тут я ілюзій не маю. Тут може бути проблема тільки для цивільного транспорту. Ми бачимо, що росіяни вирішили це питання запуском вантажних автомобілів через так звані "нові території" (окуповані - УНІАН). Відповідно поромне сполучення здійснюватиметься для легкового автотранспорту", - пояснив військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі РБК-Україна.

У зв'язку з цим він вважає, що військові ешелони будуть перекидатися залізницею разом з пасажирськими поїздами з тимчасово окупованого Криму та на його територію.

"Я не думаю, що це пошкодження Кримського мосту в цій автомобільній частині докорінно змінить ситуацію з військової сторони", - підсумував експерт.

Вибух на Кримському мосту 17 липня 2023 - що відомо

Вранці 17 липня 2023 року на Кримському мосту прогриміли вибухи, в результаті чого один з прольотів автомобільної частини моста впав у воду. Звичайно ж, в Москві одразу ж звинуватили Україну і пригрозили "відповіддю". Також ряд росЗМІ повідомили про нібито загибель двох людей та поранення дитини.

У свою чергу українські спецслужби не підтвердили свою причетність до вибуху на мосту, а керівниця Об'єднаного коордиційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк не виключила, що це могла бути провокація з боку Росії, щоб вийти із зернової угоди.

У свою чергу в СБУ пообіцяли, що розкриють все деталі про вибухи на Кримському мосту після перемоги Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: