Вранці 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи / скріншот

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко підрахував, наскільки погіршиться логістика військ Росії у разі припинення функціонування Кримського мосту.

"Залишається Керченська переправа, сухопутний коридор. Звичайно, вони (росіяни) можуть і будуть використовувати всі можливості, в тому числі судів з Новоросійська. Але через припинення функціонування Керченського мосту логістика погіршиться до 40%", - заявив він в ефірі телемарафону.

Експерт додав, що Кримський міст відіграє важливу роль у логістичному забезпеченні російських військ, які воюють на півдні України та розміщені на тимчасово окупованому півострові:

Відео дня

"Міст з цією метою, власне, і будувався Російською Федерацією, щоб вирішувати насамперед питання логістики та забезпечення".

Атака на Кримський міст - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, рано вранці 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи.

У Службі безпеки України заявили, що розкриють усі деталі щодо організації вибухів на Кримському мосту після перемоги.

"Враховуючи численні запити ЗМІ щодо чергового інциденту на Кримському мосту, повідомляємо, що всі деталі щодо організації "бавовни" Служба безпеки України обов'язково розкриє після нашої перемоги", - заявив представник СБУ Артем Дехтяренко.