Громадян США закликають залишити Україну / фото getty images

Посольство США закликало американських громадян залишити територію України після масованих ракетних ударів Росії 10 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У посольстві зазначили, що РФ завдала ударів по цивільній інфраструктурі, а також по державних об'єктах у Києві та інших українських містах.

Відео дня

Посольство США заявляє, що удари Росії по Україні становлять пряму загрозу для мирних жителів і цивільної інфраструктури. 

"Тривалі удари Росії по Україні становлять пряму загрозу цивільному населенню та інфраструктурі. Посольство закликає громадян США знайти укриття на місці та залишити Україну зараз, використовуючи приватні варіанти наземного транспорту, коли це буде безпечно", - йдеться в повідомленні.

Масований обстріл України 10 жовтня: що відомо

Вранці 10 жовтня Росія завдала ракетних ударів по багатьох містах України. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів що рашисти випустили 75 ракет, 41 з яких збили силами ППО.

В Києві зафіксовані "прильоти" у Шевченківському та Солом'янському районах. Пошкоджені будівля філармонії, музеї Ханенків і Шевченка. Станції метро в столиці працюють як укриття. Відомо про 5 убитих і 12 поранених жителів Києва.

Удари також окупанти здійснили по ХарківДніпруЖитомиру та Хмельницькому. 

Вас також можуть зацікавити новини: