Битва за Богданівку "все": село, ймовірно, таки захопив ворог, - DeepState (фото)

Про це свідчить низка доказів.

Попри те, що Міністерство оборони України сьогодні акцентувало, що село Богданівка у Донецькій області не втрачене - за нього тривають інтенсивні бої, аналітики кажуть про зворотне. 

Ввечері 13 квітня DeepState заявив, ймовірно, Богданівку таки взяла Росія. "Як і публічні кадри, так і безпосередні учасники боїв у тому районі, свідчать про захоплення села ворогом", - заявили там.

Там акцентували, що 8 квітня бійці ОСУВ "Хортиці" виклали у мережу ролик удару по позиції РФ - йшлося про місце, що розташоване біля лісу між Богданівкою та Часовим Яром (у 800 метрах). 

Пізніше також публікувалися кадри, як бійці Сил Оборони України відходять з позицій південніше тих, де відбувалося згадане ураження.

Вже ввечері 12 квітня в мережі з'явився момент удару по нашій БМП, яка взагалі була підбита на повороті на Калинівку, заявив DeepState. 

Що казали аналітики DeepState про Богданівку

Зранку аналітики DeepState показали мапу боїв, на якій також позначили село Богданівка у червоній зоні. Тобто на території, яку окупувала Росія в Україні. Там заявили, що росіяни просунулися біля Часового Яру, Новокалинового та Тоненького та взяли Богданівку.

"Кацапи зайняли Богданівку, сьогодні з'явилося відео невдалої спроби відбити частину села у ворога", - писав DeepState.

Аналітики казали, що зранку Росія пробувала вести атаки на Бахмутському напрямку в районі Виїмки. 

Вас також можуть зацікавити новини: