Бої у Гостомелі: гвардійці знищили більше взводу окупантів

У Нацгвардії розповіли, як українці героїчно відбивали атаку росіян у Гостомелі.

Українські нацгвардійці героїчно відбивали атаку росіян у Гостомелі. Вдалося знищити більше взводу противника.

Про це повідомив Харитін Старський, прес-офицер бригади швидкого реагування Нацгвардії.

За його словами, для сил Нацгвардії був нелегкий день.

"У Гостомелі на цю мить перебуває до одного батальйону адічалих (прилетіла штурмова авіація, також 34 гелікоптери, з них ми точно збили три, за іншими даними п'ять). Ми забрали прапор і відійшли з мінімальними втратами, коли закінчились ПЗРК і БК для З/У. Наша арта і винищувачі відутюжили базу і взльотку, працювали по рос десанту. Протидіяти "сушкам" і "алігаторам" стрілковухою було не реально", - зазначив він.

Старський зауважив, що на цю мить ударна міць бригади стримує ворога в іншому місці, тому по вертольотах відпрацювали мінімальними силами.

"Переважно лютували звичайні українські строковики з батальйону забезпечення. Недаремно підготували їх у кращих традиціях Гостомеля. За моїми підрахунками в ході бою знищили більше взводу росіян. Гвардійці справжні воїни, всі люто сьогодні повоювали і битимуться до перемоги без зволікань. Гостомель обов'язково відвоюємо", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що 20 вертольотів КА-52 і Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі Гостомель. Вівся бій.

Президент Зеленський повідомляв, що ворожий десант у Гостомелі блокують. Війська отримали наказ на знищення. Згодом повідомлялося, що росіяни взяли аеропорт, але ЗСУ відбили десант противника.

Вас також можуть зацікавити новини: