Опубліковано відео запеклих боїв за "дорогу життя" до Бахмута

Унаслідок успішної бойової операції ліквідовано 30 російських окупантів.

Третя окрема штурмова бригада опублікувала повне відео штурму позицій росіян біля "дороги життя" до Бахмута. Йдеться про шосе T0504, від Часового Яру через Хромове на Бахмут.

Як видно на опублікованих 3-ою штурмовою бригадою кадрах, у ході бойового завдання бійці заходять у ворожу траншею і за підтримки дронів під артилерійським вогнем противника здійснюють зачистку й знищують окупантів на відстані кількох метрів.

Зазначається, що внаслідок успішної бойової операції ліквідовано 30 окупантів. 3-тя ОШБр відкинула росіян від "дороги життя", унеможлививши утримання траси під вогневим контролем ворога.

За мужність і героїзм вісім воїнів третьої роти 1-го штурмбату 3-ї ОШБр були відзначені почесними нагрудними знаками командувача Сухопутних військ України та представлені до державних нагород.

Довідка. "Дорога життя" - це остання асфальтована траса, якою можна доставити боєприпаси, провізію захисникам міста-фортеці, направити підсилення та евакуювати поранених й загиблих воїнів.

Бої за Бахмут - що відбувається у місті-фортеці

Запеклі бої за Бахмут Донецької області точаться з літа 2022 року. Ватажок "вагнерівців" Пригожин нещодавно вже встиг відзвітувати, що його найманці захопили місто, але це не так, частину Бахмута контролюють українські сили.

27 травня у Міноборони України заявили, що наступальна активність російських окупантів на Бахмутському напрямку знижена через заміну та перегрупування військ.

У РНБО підтвердили, що найманці ПВК "Вагнера" справді виходять з Бахмута. Та одразу уточнювали, що ці окупанти все одно воюватимуть проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: