Бойові їжаки на службі ЗСУ: захисники розповіли про незвичайну допомогу (відео)

Їжаки попереджають військових про наближення російських окупантів.

Українські воїни, які зараз захищають Миколаївську область від російських окупантів, розповіли про допомогу від природи під час війни.

Відповідне відео опубліковані на Facebook-сторінці Міністерство оборони України.

"Миколаївщина. Українські воїни, які тут несуть службу, роблять все можливе й неможливе, аби російські окупанти назавжди забули сюди дорогу. Як розповідають бійці, задля такої благородної справи все наразі працює на них: погодні умови, підтримка місцевих мешканців, і навіть…їжаки", – йдеться в повідомленні.

Як пояснюють військові, їжаки несуть разом з ними бойове чергування і за допомогою магнітних коливань землі попереджають про наближення російських окупантів.

Як раніше повідомляв УНІАН, тварини також допомагають українським військовим боронити країну від ворога. Зокрема, на службі у військових, поліцейських та рятувальників перебуває чимало собак. Найвідоміший з них – пес Патрон, який допомагає розміновувати Чернігівщину.  

Також українські захисники не забувають рятувати тварин під час війни, а дехто з них навіть отримує нову домівку в частинах чи на блокпостах. Наприклад, в Харкові пожежники прихистили кролика, врятованого зі зруйнованого окупантами будинку.

Буває й зовсім неочікувана допомога від тварин. Зокрема, у березні на Херсонщині дикі гуси "підбили" російський літак.