Британська розвідка назвала несподівану причину сповільнення контрнаступу ЗСУ на півдні

Серед іншого там назвали нову причину, яка істотно впливає на темпи просування українських захисників.

Наступальні дії ЗСУ серед іншого сповільнює відростання підліска на півдні України. 

Про це йдеться у свіжому огляді британської розвідки. Аналітики розвідки зауважили, що в зоні бойових дій поля, які раніше оброблялися, з початку війни залишаються незасіяними і в умовах теплого і вологого літа на них активно зростають бур’яни і чагарники.

У розвідці пояснили, що така ситуація грає на руку окупантам оскільки допомагає маскувати російські оборонні позиції і ускладнює розмінування  мінних полів.

"Хоча підлісок може слугувати прикриттям для невеликих прихованих піхотних атак, врешті-решт це ускладнює просування вперед для обох сторін", – йдеться в огляді.

Контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ почався влітку, але через декілька тижнів його темп сповільнився. Серед головних причин такої ситуації називають мінні поля. За даними військових і експертів, росіяни замінували кожен клаптик української землі. 

При цьому українські партнери зауважили, що контрнаступ ЗСУ йде вдало і зауважень до нього ні в кого немає. Так, за даними Інституту вивчення війни ЗСУ увесь час просуваються в районі Бахмута, відбивають атаки окупантів біля Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: