У КМДА наразі немає інформації про видачу повісток на тимчасових блокпостах / фото Київська МВА

В Києві з 25 по 28 грудня розгорнуті тимчасові блокпости у зв’язку з проведенням безпекових навчань. Водночас у київської влади немає інформації про видачу повісток на цих блокпостах.

"Нам невідомо про видавання повісток на тимчасових блокпостах. Працівники ТЦК, згідно зі своїми функціональними повноваженнями - не виконують безпекових функцій", - заявив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов в ефірі "Радіо свобода".

Водночас Шаманов додав, що відповідно до чинного законодавства працівники ТЦК мають право здійснювати свою безпосередню діяльність на території Києва в "дозволений законодавством спосіб".

Відео дня

Поява блокпостів у Києві - що відомо

Як відомо, раніше у соцмережах почали з’являтися повідомлення про появу на дорогах Києва блокпостів з військовими. У соцмережах кияни писали, нібито там містянам видають повістки. 

Водночас начальник Сергій Попко КМВА зауважив, що йдеться про безпекові навчання, які проводитимуться у різних районах столиці з 25-го по 28-ме грудня. Ці навчання передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків та елементів інженерних загороджень.

Також вони передбачають відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпосту, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи. 

Вас також можуть зацікавити новини: