Далекобійні ракети ATACMS для України: у США зробили нову заяву про постачання

Останнє слово буде за американським лідером Джо Байденом, зазначив його радник.

США обговорюють постачання Україні балістичних далекобійних ракет ATACMS, останнє слово буде за американським лідером Джо Байденом, заявив на брифінгу радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

За його словами, Байден і президент України Володимир Зеленський обговорюють постачання ракет великої дальності ATACMS, але рішення буде за американським президентом, поки воно не ухвалено.

США готові "йти на ризики" у питанні постачання нових озброєнь Україні, але враховують реакцію РФ під час ухвалення таких рішень, додав радник Байдена.

Також Салліван зазначив, що Україна втрачає значні сили в рамках свого контрнаступу, проте США проводять консультації з Києвом щодо того, коли задіяти основні сили.

Далекобійні ракети ATACMS для України - актуальне

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що зараз рішення про надання Україні ракет великої дальності ATACMS ще немає. На брифінгу за результатами саміту НАТО у Вільнюсі він відповів на запитання журналістів про його переговори з президентом США Джозефом Байденом про надання Україні далекобійної зброї.

Своєю чергою президент США Джо Байден заявив, що Україні найбільше потрібні артилерійські снаряди, а не далекобійні ракети ATACMS. Журналістка Bloomberg запитала у президента США перед відльотом з Вільнюса, чи розглядає він Питання передачі Україні таких ракет, і він відповів так: "Так, але вони вже мають еквівалент ATACMS, і найбільше їм потрібні артилерійські снаряди. Ми над цим працюємо".