Далекобійні ракети ATACMS: Жданов назвав три першочергові цілі ЗСУ (відео)

оновлено

Ціллю №1 після отримання ракет такого типу стане Кримський міст, упевнений експерт.

Військовий експерт Олег Жданов назвав три ймовірні першочергові цілі для України після того, як ЗСУ передадуть далекобійні ракети ATACMS.

Як зазначив експерт, ціллю №1, ймовірніше за все, стане Кримський міст: "А ціль №2 - логістика залізниці, яка йде з Російської Федерації. З логістикою ще можуть позмагатися аеродроми, які використовує російська авіація для нанесення ударів по Україні".

На думку Жданова, у такому випадку і воювати за окупований Росією Крим "не треба буде особливо": досить обвалити по одному прольоту Кримського моста, а потім планомірно виносити всі військові об'єкти у Криму та бити по російських кораблях у бухтах.

Експерт нагадав, що наочний приклад обвалення моста вже є: "Це можливо, міст не такий міцний, як заявляли Ротенберг і ті, хто його будував".

Ситуація у Криму - актуальні новини

Як писав УНІАН, днями у Головному управлінні розвідки Міноборони України порадили тим, хто працює на Росію, найближчим часом залишити тимчасово окупований Крим

В Об'єднаному координаційному прес-центрі Сил охорони і оборони півдня України заявили, що останні вибухи в Криму, ті ж удари по залізниці в Джанкої, є методом виснаження російської армії і психологічним тиском на неї.

Жителям півострова рекомендували евакуюватися: "Ми акцентуємо на вичистці 20-30-кілометрової смуги. Це говорить про те, що наша робота тут буде максимально активною".