Військовий експерт оцінив натяк Данілова про звільнення Севастополя, Донецька і Луганська

За словами експерта, кроком до таких дій має бути не просто якась "бавовна" чи "порушення заходів безпеки" на російських аеродромах.

У День Збройних сил України секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що навесні може бути звільнено Севастополь, Донецьк і Луганськ, й назвав зиму ключовим етапом війни. Ці заяви в інтерв'ю "Обозревателю" оцінив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій:

"Якщо секретар РНБО робить такі заяви, то в нього є певний обсяг інформації, на яку він спирається. Причому не тільки з відкритих, але й із закритих ресурсів".

Також Козій припустив, за рахунок чого Україна може звільнити згадані вище території. Зараз, каже він, можна тільки гадати. Так, є  прохання до держав-членів НАТО про надання ракет великої дальності. 

"Це має бути не просто якась "бавовна" чи "порушення заходів безпеки" на аеродромах, що призводить до пошкодження літаків, які мають на борту від 8 до 12 ракет або "Калібр", або "Кинджал" і б’ють по мирному населенню. Ми повинні мати можливість знищувати їх", - заявив військовий експерт.

Він визнав, що поки що в України немає такої можливості, та вона може з'явитися, судячи з останніх заяв президентів країн-членів НАТО.

"Так, поки що ми такої можливості не маємо, але я сподіваюся, що Україна почне отримувати необхідну зброю, яка дійсно дозволить пану Данілову згодом сказати: "Я попереджав про такі можливості", - підсумував Козій.

Заява-натяк Данілова про звільнення Севастополя, Донецька і Луганська

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що уже навесні українські війська будуть у Севастополі, Донецьку і Луганську.

"6 грудня 1919 року розпочався Зимовий похід армії УНР. 6 грудня 2022 року він продовжився і закінчиться Українською весною у звільненому Севастополі, Донецьку і Луганську. Українська зима – ключовий етап Великої війни за Незалежність", - написав Данілов у Twitter.

Вас також можуть зацікавити новини: