Данілов прокоментував ймовірність атаки російських військ на Київ

Він наголосив, що влада робить все для того, щоб це не сталося.

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов прокоментував можливість атаки військ Російської Федерації на Київ.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу за результатами засідання РНБО він запевнив, що у разі атаки військ РФ на будь-яке місто Збройні сили дадуть миттєву відсіч.

"Що стосується атаки чи то на Київ, чи то на будь-яке інше наше місто, відсіч буде дана миттєва. Ми на сьогодні усвідомлюємо ті ризики, які існують з боку РФ. Ми чітко розуміємо, що наше військо готове до відсічі. Ще раз наголошую: не має значення, яке місто може мати той чи інший напад з РФ", - сказав Данілов.

Водночас, він наголосив, що влада робить все для того, щоб цього не сталося.

Нагадаємо, РНБО підтримала запровадження надзвичайного стану в Україні, рішення за Верховною Радою.

Путін визнав "ЛДНР" 

Увечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи".

Відразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької та Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці та журналісти.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України та фактичним виходом з "Мінська".

Міжнародне співтовариство не визнає легітимність режимів "ЛДНР" та засуджує дії Росії

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі жителів окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" в прикордонні російські області.

Триває й ескалація на передовій. Тільки за минулу добу на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння. Один військовий загинув, ще шестеро – поранені та  травмовані.