Бойовики погрожують влаштувати обстріли / Ілюстрація REUTERS

Бойовики "ДНР" вдруге "перенесли" анонсований на ранок 10 вересня обстріл українських позицій в районі селища Шуми на Донбасі.

Про це пишуть "Новости Донбасса" із посиланням на фейкову організацію "МЗС ДНР".

Терористи, як і раніше, стверджують, що ЗСУ нібито порушили умови перемир'я, викопавши траншеї.

Відео дня

"Вчора ми направили додаткові матеріали, що підтверджують факт проведення українською стороною після 22 липня 2020 року робіт зі створення нових траншей в районі населеного пункту Шуми. Однак, до теперішнього часу представники даної міжнародної організації (ОБСЄ, - УНІАН) не врахували спрямовані нами дані, посилаючись при цьому на відомості зі своїх звітів", - йдеться в повідомленні.

Вони також пропонують провести засідання Тристоронньої контактної групи о 12:00 9 вересня. На ньому хочуть обговорити ситуацію в районі Шумів під Горлівкою (Донецька область).

Ситуація в районі Шумів і погрози від бойовиків: усі подробиці

  • Раніше ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Причиною анонсованих обстрілів він назвав нібито порушення українською стороною домовленостей, досягнутих 22 липня щодо режиму тиші. Пушилін стверджує, що бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після 22 липня, а потім ще й попереджали, що "мають повне право" усунути "зазначені порушення самостійно".
  • Обіцяний обстріл позицій українських військових 7 вересня так і не стався. Україна через погрози Пушиліна скликала на 6 вересня позачергове засідання ТКГ.
  • 7 вересня Пушилін переніс дату атаки на позиції ЗСУ, "призначивши" її на 10:00 9 вересня.