Армія ридає від сміху: воїн ЗСУ про "українську ДРГ" у Брянській області

Сазонов назвав дві версії того, що могло статися.

Військовий Збройних Сил України та політолог Кирило Сазонов прокоментував російські повідомлення про те, що "українська ДРГ" нібито зайшла на територію Брянської області і захопила заручників. За його словами, в українській армії через ці заяви ридають зі сміху.

В ефірі Апостроф TV Сазонов наголосив, що диверсійно-розвідувальних груп, які складаються з 50 осіб, не буває взагалі. Тоді це стає "величезною бандою", яка йде на прорив і займає плацдарм. І про жодну розвідку чи непомітність не може бути й мови. 

"Що там можна було зробити? Висадити в повітря електричну підстанцію? Газотурбінну підстанцію? Для цього достатньо групи з трьох осіб. Просто, окрім звичайного боєкомплекту, береш із собою ще вибухівку, мінуєш, ідеш та підриваєш. Усе. Групою в 50 людей неможливо непомітно йти ні через кордон, ні по "зеленці", ну тебе побачать точно. І яка в цьому потреба? 50 людей принесуть стільки вибухівки, що можна знести Кремль", – пояснив військовий.

Сазонов назвав дві версії того, що там могло статися. Він не виключає, що це було російською провокацією. Хоча також можливо, що участь в операції брав Російський добровольчий корпус, який взяв на себе відповідальність. 

"Розбірки всередині Росії – це один варіант. Другий – навмисна провокація з метою підготувати народ до мобілізації, "вставай страна огромная", ворог заходить, щоб кричати з високих трибун ООН, що Україна атакує, тому потрібно поставити під питання постачання західної зброї", – отметил Сазонов.

Водночас він наголосив, що насправді це "маячня", проте Росія і раніше  цілком серйозно заявляла про "бойових комарів", розроблених в Україні.

"Українська ДРГ" в Брянській області: що відомо

В четвер, 2 березня російські пропагандистські ресурси повідомили про те, що в Брянській області зʼявилася "українська ДРГ", яка захопила заручників.

Повідомлялося також про "стрілянину по шкільному автобусу" і загибель дитини. Згодом зʼясувалося, що це була дівчинка, а ще пізніше – що дитина "воскресла". Пізніше влада регіону заявила, що по автобусу не стріляли, а діти навчаються дистанційно.

Відповідальність за захід на територію Брянської області РФ взяв на себе Російський добровольчий корпус. За словами військових, вони хотіли "показати співвітчизникам, що надія є", і що росіяни зі зброєю в руках можуть протистояти режиму.

Вас також можуть зацікавити новини: