Сергій Жирнов впевнений, що за останніми вибухами в Ірані стоїть Ізраїль / фото facebook.com/jirnov

Екс-розвідник Сергій Жирнов: Найкращий вихід для Росії – ліквідувати Путіна

15:57, 31.01.2023
23 хв. Інтерв'ю

Екс-співробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН висловився про останні вибухи в Ірані, чи можуть вони вплинути на постачання зброї Росії, а також розповів, яким він бачить найкращий та єдиний вихід РФ з розв'язаної проти України війни.

Світова преса видає одну за одною версії про те, яка країна стоїть за серією вибухів на об'єктах ВПК Ірану. Яка ваша версія?

Коли йде розмова про військову індустрію Ірану, у будь-якої людини, яка раніше працювала в спецслужбах, версія буде одна – Ізраїль.

Що говорить на користь цієї версії? Чи не той факт, що ці події в Ірані відбувалися на тлі візиту глави ЦРУ в Ізраїль і його зустрічі з главою "Моссада"?

Думаю, що це раз. І друге – в Ізраїлі нещодавно змінився уряд, повернувся Нетаньяху в більш жорсткому Кабінеті міністрів. Традиційно на початку вступу на посаду їм треба показати, що вони як і раніше вважають Іран своїм найголовнішим ворогом в регіоні. Для мене абсолютно однозначно, що це Ізраїль.

А може це бути пов'язано ще й з тим, що глава ЦРУ недавно був з таємним візитом в Києві?

Звичайно, це все-таки пов'язано. Якісь речі проговорювалися. Україна занадто гаряча точка. І Бернс з колегами з "Моссаду" обговорював це питання, безумовно. Адже ситуація в Україні загрожує світовою ядерною війною. Путін постійно лякає, що він може застосувати ядерну зброю. І цей локальний конфлікт може перерости у глобальний та найсерйозніший. Тому, звичайно, згадка про це була.

Україна явно не першопричина, а, швидше за все, складова цих подій, але все, що сталося в Ірані, – на руку Україні. За інформацією у мережі, в рамках атаки по Ірану був знищений завод з виготовлення БПЛА, які Росія постійно випрошує. Якщо це правда, як це відіб'ється на поставках озброєння Росії і на подіях на фронті в Україні?

Вже були позитивні зрушення на вашу користь. Коли була остання розмова президента Ірану з Путіним, водночас міністр закордонних справ Ірану публічно заявив про те, що Іран не визнає включення завойованих Росією регіонів України до складу РФ. Тоді це була медійна бомба. Всі ж говорили, що вони знюхалися, що Іран постачає Росії вже мало не ракети, і раптом така заява.

Останні події в Ірані – продовження. І навіть можливо, що Іраном це буде сприйнято як надмірний захід, тому що на дипломатичному рівні вони показали, що особливо не підтримують Путіна у конфлікті. Грубо кажучи, вони хотіли показати: "Ми – просто торгаші, ми торгуємо зброєю, у нас є покупець, який готовий купити наші дрони. Ідеології ніякої, підтримки ніякої. Ми-не партнери". Хоча в Ірану є зацікавленість у партнерстві з РФ, досить великі Регіональні перспективи. У них в цьому сенсі досить амбівалентна позиція.

А ізраїльтяни не вперше роблять те, що вони зробили в Ірані. До цього вони розбомбили завод або склад у Сирії, який теж був пов'язаний з Іраном і на якому або вироблялися, або зберігалися ті ж безпілотники.

Чи може ця ситуація зіграти Україні в мінус? Чи може зараз Сулеймані на зло кинутися в обійми Путіну і дати йому ще й балістичні ракети, які Росія вже давно випрошує в Ірану?

Путін випрошує у Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar / скріншот

Якраз про це я і хотів сказати, кажучи про надмірну міру. Адже після того, як Іран публічно озвучив угодовську позицію і показав, що він готовий йти в тому числі і в напрямку США, знищення заводу з боку Ізраїлю, звичайно, може штовхнути Сулеймані в обійми Путіна. На жаль, це не виключено.

Але для цього Сулеймані потрібно ще й залишитися при владі. Чи можливо, що зараз ми спостерігаємо початок кінця його режиму? Повстанці активізувалися, було відео з вуличною стріляниною. Що зараз точно відбувається в країні, невідомо, там перекритий інтернет.

Іран – це порохова бочка. Кілька місяців тому там почалися серйозні хвилювання. Судячи з усього, там настають якісь зміни. Країна втомилася від санкцій і втомилася від режиму. Люди втомилися від вартових Ісламської революції і від їхнього свавілля. Все-таки у Ірану в генах закладена свобода. Ми пам'ятаємо, що за часів шаха Іран був однією з найбільш вільних країн Середнього та Близького Сходу.

Звичайно, в Ірані щось назріває. Але всі ці зміни, революції абсолютно непередбачувані. Коли колихне, де і як, думаю, що жоден фахівець з Ірану не скаже, не назве ні термінів, ні дат, ні того, як це буде відбуватися.

Землетрус, який нібито був в Ірані, здається неймовірним збігом обставин. З'явилася думка, що це міг бути вибух в бункері. Нагадаю, що склад з балістичними ракетами знаходиться саме під землею. Може бути, це був такий "привіт" Путіну? Ми ж знаємо, що у США, у Китаю є ракети, які здатні пробитися у бункер. Або, може, це була така сильна детонація іранських ракет?

Дуже складно сказати, тому що великий вибух і землетрус дають приблизно однакову картину на лічильниках. І плюс Іран – це країна, де регулярно відбуваються землетруси, це абсолютно нормальна ситуація.

Вам не здається, що у цих іранських подіях могла бути ще одна мета - ілюстративно продемонструвати Російській Федерації варіант розвитку її майбутнього?

Ну, так. Хоча їй нічого демонструвати і не треба. Путін страшно боїться народних повстань. Коли восени в Ірані почалися реальні повстання, то він з великим побоюванням дивився на ці події, хоча при цьому висловлював свою солідарність з іранськими керівниками, обіцяв їм підкинути "вагнерівців".

ПУТІН ПРЕКРАСНО РОЗУМІЄ, КУДИ І ЯК В РОСІЇ МОЖЕ "ПРИЛЕТІТИ"

Також РФ могли показати, що може "прилітати" і на російські об'єкти військово-промислового комплексу. Напевно, в Росії вже і готуються до такого варіанту. Не дарма ж вони встановлюють системи ППО і по Москві, і біля резиденцій Путіна. Але думки з цього приводу розділилися. Деякі кажуть, що Путін дійсно боїться за свою шкуру і готується до громадянської війни. Ви як вважаєте, будуть удари по Москві? У нашому ГУР кажуть: до "Енгельса" дістали – дістанемо і до Москви.

Нічого демонструвати Москві не треба, тому що демонстрація була в грудні на аеродромах "Дягілєво" і "Енгельс". Люди дуже недооцінюють те, що сталося. Це два аеродроми стратегічної авіації РФ, на яких знаходяться бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю. Ці аеродроми повинні захищатися краще, ніж Кремль. Перш за все," Енгельс", де розміщені близько 37 стратегічних бомбардувальників. Якщо ви їх всі розбомбите, у Путіна зникне один з компонентів ядерної тріади. І в цьому сенсі йому вже все показали у грудні: куди може "прилетіти", як може "прилетіти". В "Енгельс" "прилетіло" два рази з різницею у три тижні. Тому Путін все це прекрасно розуміє, йому більше нічого показувати не треба.

У Москві на дахах будівель встановили ЗРПК "Панцир-С1" / скріншот

ППО в Москві – дивна історія. З військової точки зору це абсолютна дурість. Публічно демонструвати ППО – це розповідати ворогові, де стоїть захист. А якщо ви знаєте, де стоїть захист, то ви можете по ній вдарити або її обійти. Як правило, захист ставлять таємно.

За однією з версій, Путін міг поставити ППО в Москві для того, щоб імітувати атаку під чужим прапором, атаку українців на Москву. Зіб'ють пару ракет, а одна ракета зруйнує житловий будинок. Все це, звичайно, пройде по всіх каналах, і скажуть – ось які нехороші українці.

Мені дуже не сподобалася остання заява Подоляка, який сказав: "Тремтіть, і до Москви долетить свого часу". Це те, що він не повинен був говорити. Це я вам кажу своє бачення з Франції, з Європи. Тому що в України зараз дуже великий авторитет і накопичений позитивний образ країни-жертви. Поки Росія бомбить вас, вас дуже сильно підтримує західна громадська думка і західні політики, незважаючи на всю різницю підходів і так далі. Якщо ви переходите на удари у відповідь по російській території, ви таким чином у себе відбираєте можливість говорити про себе, як тільки про жертву. Коли Подоляк це сказав, я дуже сильно напружився. Я вважаю, що це політична помилка. Не можна цього робити. Для вас можуть бути легітимними військові цілі такі, як "Дягілєво" і "Енгельс". Він сказав занадто узагальнено, можна було розуміти, як завгодно. І це було перекручено витлумачено. У таких речах зараз потрібно бути дуже акуратними.

І за словами президента України, і за словами Михайла Подоляка, і за словами Залужного, цілями в Росії у нас можуть бути тільки об'єкти військової інфраструктури та військово-промислового комплексу. Він міг просто не довести цю фразу. Нічим іншим я це пояснити не можу.

ВІЙНА ПОКАЗАЛА, ЩО ПУТІН АБСОЛЮТНИЙ ІДІОТ

Схоже, в Москві готуються до всіх сценаріїв. Там не тільки обкладаються ППО, ставлять їх біля своїх резиденцій, вони ще дуже сильно останнім часом змінюють риторику. Для пропагандистів і для Путіна це не нове. У них і цілі "спецоперації" змінюються раз на кілька тижнів. Але зараз пропагандисти в унісон кричать, що їм не потрібні нові території, Путін каже, що основна мета – тільки захист РФ, Руцкой взагалі сказав, що Росія не зможе перемогти. Як ви вважаєте, до самого Путіна вже прийшло усвідомлення, що їм не перемогти?

Ні. Люди кажуть, що він все розуміє. Я думаю, що він нічого не розуміє. Йому доповідають, думаю, він добре знає реальну ситуацію на фронті, але вона до його свідомості не доходить. Він живе у своєму віртуальному світі. І в ньому він не сприймає нічого, що не вкладається в його бачення ситуації. У нього є картинка, що Росія – бідна нещасна жертва НАТО і західної агресії, що якби вона першою не напала на Україну, то на неї б напали. Відійти від цього він не захоче ніколи.

А по війні в Україні у нього яка картинка? Одні кажуть, що Путін надзвичайно хитрий і що у нього все є ще якийсь хитрий план, в який він вірить і який він нібито реалізує. Хтось вважає, що Путіна нахабно обманюють, і він не знає всієї ситуації на фронті. Хтось називає його відверто божевільним. Останній приклад: він нещодавно вийшов і сказав, що Херсон, Запоріжжя і Донбас – під контролем Російської Федерації. Він щиро в це вірить чи ні? Тоді як звучить його наказ захопити Донбас до березня? Виходить, що він не зовсім логічний в його картині світу.

У нього картина своя власна. Звичайно, вона будується з урахуванням ситуації, але не на ситуації. Цілком можливо, коли йому і доповідають, то він чує тільки те, що він хоче чути. У нього картинка завжди складна: винні завжди треті сторони, він ніколи ні в чому не винен, він все правильно робить. Бувають просто якісь окремі конкретні ситуації, які трошки заважають йому розвивати те, що він задумав.

Сергій Жирнов вважає, що Путін загнав себе в безвихідну ситуацію / фото REUTERS

З Україною у нього все зрозуміло. У його голові Україна має бути завойована повністю. У його голові хоча б треба добити Донбас. Грубо кажучи, потрібно добити ті регіони, які внесли до Конституції РФ. У його голові вони повинні повернутися під контроль Росії.

Донбас – первинна мета. Путін уперта людина. Він як Сталін, любить якусь символіку, і ось Донбас для нього – символіка. Якби він був військовою людиною, Він навпаки зайнявся б зараз Запоріжжям і Херсоном. Це було б простіше, тому що на Донбасі вибудувана багаторівнева система оборони, яку вони не можуть взяти дев'ять років. І тупо довбатися в цю оборону може тільки ідіот. Як показала ця війна, у військовому сенсі Путін абсолютний ідіот. Раціональна людина таку війну і не почала б. Але він вірить у те, що робить.

Найголовніше те, що у Путіна немає виходу, він загнав себе в безвихідну ситуацію. Як в "Кавказької полонянці" – або вона мене веде до прокурора, або я її веду в РАЦС. Тобто або Україна веде Путіна в Гаагу, або він завойовує всю Україну. Для нього ніякого іншого виходу немає.

ПУТІН – ЗАГНАНИЙ В КУТ ЩУР, ВІДСТУПАТИ ЙОМУ НІКУДИ

Біполярний розлад ми все одно у нього якийсь спостерігаємо. Сьогодні він дає наказ взяти до березня Донецьк, а наступного дня він починає розводити руками і каже: "Ви що, хочете війни з НАТО?". Ось Арестович вважає, що у Кремлі зараз йде дискусія – варто чи не варто йти у цей "великий наступ", яким так лякають зараз українців. Багато хто говорить, що на нього сил і засобів просто немає. Як ще можна пояснити ось ці інформаційні хвилі і коливання між повномасштабним наступом і відступом до кордонів 91-го року?

Це людська характеристика самого Путіна. Він дуже невпевнена в собі людина. Всі люди, які працювали з ним безпосередньо, зокрема, Сергій Пугачов, говорив, що Путін завжди кидається, у нього ніколи немає власної думки. Він просто збирає думки навколо, постійно їх обмірковує і в самий останній момент приймає рішення, яке йому здається найкращим. Причому ми помітили, що останні кілька років він вибирає найгірше рішення, як правило. Перш за все, це будується на його психології.

До того ж він загнав себе в кут. Через три тижні, 24 лютого, буде річниця "спецоперації", пізніше буде дев'ята річниця війни в Україні. Треба щось робити. Путін – загнаний у кут щур, і нічого не робити не можна.

Зараз Путін пішов ва-банк. Ці перестановки, які відбулися в січні, – не просто чехарда генералів. 11 січня Путін поставив Герасимова на чолі і дав йому трьох заступників, у тому числі головкомів військ. Це означає, що Росія мобілізувала всі збройні сили на війну з Україною. Плюс вона мобілізувала всю економіку, плюс мобілізація і оголошення воєнного стану практично на всій території країни. Путін мобілізував всю Росію на війну з Україною. Відступати йому нікуди.

НАЙКРАЩИЙ ВИХІД ДЛЯ РОСІЇ – ЛІКВІДУВАТИ ПУТІНА

Проблема полягає у Путіні. Найкращий вихід для Росії – це знищити, ліквідувати Путіна, повісити на нього всіх собак. Я повторюю це в кожному інтерв'ю і буду повторювати до тих пір, поки всі ідіоти в Російській Федерації, перш за все, еліта, не зрозуміють, що єдиним виходом зі створеної Путіним ситуації є його ліквідація. Як тільки це станеться, з'явиться можливість розрулити ситуацію. Інша справа-чи скористаються вони цією можливістю. Якщо привести до влади "пригожиних", "дугіних" та інших божевільних націоналістів, які хочуть розв'язати Третю світову війну, то тоді немає сенсу зміщувати Путіна. Але якщо захотіти раз і назавжди вивести Росію з абсолютно безвихідної ситуації, то вихід тільки один – ліквідувати або здати в Гаагу Путіна і повернути все назад – до референдумів, до війни, відкотити до змін Конституції під Путіна. Сказати, що все, що робив Путін, – це комп'ютерний вірус.

Як не парадоксально, це досягається дуже простим рішенням: збирається Конституційний суд РФ і скасовуються всі рішення державних органів влади за останні роки. Все повертається на останню працюючу конфігурацію-на 34 роки назад. Відповідно всі, хто були пов'язані з цими рішеннями, знімаються з посад, заарештовуються, садять у в'язницю або відправляються в Гаагу. Ось відмінний вихід для Росії.

Складно уявити, хто буде ініціатором цих процесів. З вашого досвіду, цей процес буде спонтанним, чітко організованим зсередини або чітко зрежисованим Заходом? Який варіант спрацює?

Цей процес буде зсередини країни. Але це не буде якесь народне обурення, це буде боротьба еліт. Це повинні зрозуміти найрозумніші люди, які зараз знаходяться в еліті Росії. Це повинен зрозуміти Патрушев, Бортніков, Володін, Матвієнко, Собянін і 117 мільярдерів, які кожен день втрачають свої гроші і можливість спокійно жити.

Російська еліта не виживе, якщо не скине Путіна, зазначив екс-розвідник / Фото: REUTERS

Вища російська еліта повинна раз і назавжди зрозуміти, що Путін – самогубець. Те, що він робить, – це самогубство Російської Федерації. Ні його особисто, ні його режиму, а самогубство країни. Вся еліта, яка Нас слухає і дивиться, але все ще межує і боїться, повинна зрозуміти, що мова йде про їхнє існування, про життя або смерть. Вони не виживуть, якщо не скинуть цю людину. Упевнений, вони знайдуть партнерів і в російських спецслужбах, і в армії, в самому ФСО, яка охороняє Путіна.

Але ж еліти, до яких ви звертаєтеся, і самі неабияк вже заплямовані кров'ю путінських злочинів.

Так. Це буде їхній акт відбілювання, акт визнання помилки. Потім вони повинні будуть покаятися, виплатити репарації, відшкодувати всю ту шкоду, яка була надана. Хтось із них може втратити більшу частину своїх доходів, хтось навіть сяде у в'язницю. Але в будь-якому випадку це буде краще, ніж загибель у вогні Третьої світової війни, куди Путін всіх нас за собою веде.

Історія показує, що більшості людей, які вбудовані в еліти, завжди вдається вислизнути сухими з води. При зміні епох люди, у яких є влада і гроші, завжди мають можливість отримати хороших адвокатів, відмазатися. Візьміть нацистську Німеччину. У Нюрнберзі засудили най-най, і то не всіх, деяких виправдали. А якщо взяти по всій Німеччині, то скільки залишилося досить впливових людей, вбудованих в систему нацизму, які не понесли ніякого значущого покарання, залишилися при владі і навіть брали участь у створенні нової Німеччини?

Це логіка перебудови. Ви не можете всю країну оголосити винною у всьому, тому що цій же еліті треба буде її відновлювати і відбудовувати. Інша справа, що потрібно буде проводити люстрацію. Але хто її проводитиме? Де знайти білих ангелів, які не заплямовані кров'ю? У підсумку виходить, що завжди перебудовою диктатури займається та ж сама адміністрація, яка в ній була, але ці люди просто безпосередньо не приймали кровожерливі рішення. За типом Набіулліної та інших ліберальних економістів, технократів.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДАВ ЗАХОДУ ЗРОЗУМІТИ, ЩО ПУТІН – ВІДІГРАНА КАРТА

Можливо, ви маєте рацію, і захід вже шукає, домовляється з усунувачами Путіна в ці хвилини. Ходять чутки, що Захід пропонував Путіну дипломатичний шлях – вийти на кордони, які були 23 лютого 2022-го. Йому дали час подумати. Власне, через це була затримка з оголошенням про передачу танків. Але Путін повівся неадекватно, нібито почав висувати неймовірні умови. У підсумку Захід махнув рукою, послав Вову подалі, і вирішив добити режим і особисто Путіна санкціями і зброєю. Чи може такий варіант мати місце?

Може. Але Захід дуже довго не розуміє найголовніше, що Путін – це відіграна карта, що з ним навіть немає сенсу розмовляти. Треба раз і назавжди зрозуміти, що озвучив президент Зеленський – можна вести переговори з РФ, але ні в якому разі і ні за яких умов більше не буде ніяких розмов особисто з Путіним. Він є нелегітимним керівником, військовим злочинцем і крапка.

Заходу потрібно дати зрозуміти оточенню Путіна, що воно саме має його здати, зробити те, що зробили серби – видали в Гаагу Мілошевича. І росіяни, російська еліта повинна сама видати Путіна в Гаагу. Це єдиний вихід зі сформованого становища.

Зеленський дав заходу зрозуміти, що Путін - це відіграна карта, вважає Жирнов / фото president.gov.ua

Зеленський в Давосі так і говорив: "А з ким мені тут розмовляти? Ви впевнені, що це реальна людина? Ви впевнені, що його не вбили? Що він не помер? Що це не двійник якийсь?". Сприймалося це як тролінг. Але насправді це була дуже серйозна річ. Просто Зеленський, як людина, яка знає, що таке комунікації і театр, зробив це класно. Він дав зрозуміти, що Путін – це відіграна карта. Чим швидше це зрозуміють з обох сторін, що вся розмова повинна вестися за спиною і за рахунок Путіна, тим швидше ми знайдемо вихід з цієї війни.

І ПРИГОЖИН, І КАДИРОВ ЗАГРАЛИСЯ

Є ще інші плітки з Кремля, що там стався міні-переворот, нібито Шойгу з Герасимовим взяли Путіна за горло. Вам щось відомо про це?

Звичайно, відомо. Це ми побачили 11 січня, коли військові поставили Герасимова на чолі "спецоперації". Цим самим рішенням було доведено, що військові повернулися до її керівництва. Але це не був військовий переворот. Військовий державний переворот був раніше, коли ходили всякі "кадирови", "пригожини" та інші і матюкали вищих військових керівників. І їх просто поставили на місце. Держава повернулася до тієї ролі, яку вона повинна грати. Добре це чи погано – це інше питання, але це було логічно з точки зору державності.

Пригожин вже настільки вагу втратив, що опустився до публічних суперечок з Гіркіним і отримав "чорну мітку" з Кремля. Пєсков, напевно, не просто так сказав, що Київ нібито збирається усувати Пригожина. Багато б ви зараз поставили на його життя?

Кремль абсолютно чітко зрозумів, що Пригожин – це дуже небезпечна зброя. Воно йому було потрібно. Адже Путін-людина, яка постійно влаштовує якісь розбірки. І в цьому сенсі він правильно це робив, тому що це йому дозволило сидіти при владі 23 роки. Він завжди створював групи впливу і виступав Верховним арбітром над ними. І коли він відчув, що група впливу військових напередодні або на початку "спецоперації" стала на нього тиснути, йому знадобилися противаги. Звідси виникли Кадиров і Пригожин.

І Кадиров, і Пригожин загралися, вирішили, що прийшов їхній зірковий час. Пригожин згадав, що в 90-х Путін був ніхто і раптом став президентом Російської Федерації. Він думає, що сам став мільярдером, прославився на весь світ з ПВК "Вагнер", і чому б йому тепер не стати замість Путіна? Тим більше, що він на відміну від Путіна справжній блатняк, і в цьому сенсі його якраз прийме російське бидло, яке повелося на "мочити у сортирі" Путіна.

Пригожин загрався, і йому, звичайно ж, вдарили по ручках. Але поки що йому дали не дуже сильно. Адже Пригожина не обов'язково вбивати, його можна в будь-який момент просто посадити, тому що ПВК "Вагнер" – це незаконне найманське формування, за створення якого покладається 7 років в'язниці і 8 років-за участь в його роботі. До того ж, була показова страта їхнього колишнього товариша по службі, а це навмисне вбивство групою осіб за змовою – довічне ув'язнення. Його посадити абсолютно легко. Є скільки завгодно можливостей, як заткнути Пригожина. Насправді Путін боїться з ним розлучитися, тому що він знає, що якщо він зараз замне Пригожина, то повернуться ті, для боротьби з ким він їх з Кадировим створював.

У Путіна складна ситуація. Уявіть собі. Маленький немічний чоловічок сидить в Кремлі і вдає із себе всесильного диктатора. Будь-яка влада будується на добровільній згоді еліт і народу виконувати ваші накази. За добровільною згодою. Як тільки перша людина навколо вас каже: "А ви – ніхто, а король-то голий", ви даєте наказ посадити у в'язницю цю людину або ліквідувати. Але якщо ваш наказ не виконує людина з рушницею, то тут остаточно закінчується ваша влада. І Путін боїться того, що ФСО, яка його охороняє, стане його тюремниками. У нього дуже складна позиція. Я думаю, він усвідомлює, що еліти повісять на нього всіх собак.

Путін у 2022 році зробив найбільшу дурість у своєму житті. Йому треба було тихо, спокійно піти на спокій, стати пенсіонером і жити зі своїми мільярдами. Але його злякав Казахстан у січні 2022 року. Він зрозумів, що навіть якщо стане таким собі єлбаси, то прийде який-небудь Токаєв і його сколупне, поверне Конституцію у зворотний бік, змінить у зворотний бік назву столиці, проведе вибори і поверне країну в нормальне русло. Путін цього злякався і вирішив "у мене не залишається нічого, крім як затіяти війну проти зовнішнього ворога". Але в будь-якому випадку 21 лютого 2022 року Путін підписав свій смертний вирок як диктатор. Політично він уже мертвий. Він не існує як глава держави, бо про це сказала головна людина у світі. Президент Сполучених Штатів Америки назвав його військовим злочинцем і м'ясником. І керівник України сказав, що з Путіним ніякої розмови більше не буде. Все. Путіна політично не існує. Він уже курка без голови, ще біжить, але голови у нього вже немає.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся