У РФ скоротилося виробництво ракет / фото - MBDA

Росія після накладених на неї санкцій може виробляти приблизно 50 ракет на рік. Про це заявив військовий експерт Роман Світан в ефірі телеканалу Freeдом. 

"Виходить вони могли робити практично, якщо із загальної важкої техніки брати, то одну одиницю на добу вони точно могли робити. І зараз як мінімум це зменшилося рази в два - саме виробництво нової техніки. Можна говорити, що зараз ось є перекіс в нашу сторону, тобто ми знищуємо їх більше ніж вони можуть відновлювати техніку.

Росіяни виробляли ракети по певних позиціях, дві-три ракети на місяць, тобто рівня допустимо Х-101. Зараз виробляють знову ж в два рази менше. Максимум на місяць по певних позиціях це загальна кількість ракет трохи більше сотні на рік вони виробляли. Через санкції тепер їх ВПК може виробляти приблизно 50 ракет на рік", - сказав Світан.

Експерт зазначив, що за один масований обстріл РФ може витратити річну норму виробництва ракет.

"Тобто, якщо згадаємо 10 жовтня, то під час масованого обстрілу росіяни використали ледь не весь свій річний запас ракет, які вони можуть виготовити. Тому вони звертаються до Ірану за допомогою. Війна - це математика і вони прораховують, коли ракети можуть закінчитися", - додав Світан.

Вас також можуть зацікавити новини: