РФ регулярно атакує Харків і область / фото REUTERS

У Харкові та області ситуація неспокійна, ЗСУ контратакують. Окупанти зазнають втрат і зазнають поразки.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та області в середу, 25 травня 2022 року:

21:28 Ось такий зараз вид на один із районів міста, тривога продовжується...

Відео дня

20:29 Небезпека авіаудару зберігається. У Департаменті цивільного захисту ХОВА закликають мешканців Харкова та області залишатися у укриттях доти, доки не буде відбою повітряної тривоги.

20:15 Тепер тривога не лише на сході, а й у центральних, а також південних областях. На даний момент оперативна ситуація спокійна, але ми наполегливо вас просимо не ігнорувати сигнал тривоги і залишатися в укритті. Висока ймовірність ракетного удару! Ми будемо вас інформувати щохвилини про те, що відбувається. пост оновлюється 19.52 ситуація спокійна 20.03 ситуація спокійна.

19:20 Зараз звучить тривога на сході України та в деяких південних регіонах. За оперативною обстановкою в Харкові поки що спокійно, а в області все ще йдуть запеклі бої. В інших областях обстановка поки що теж спокійна. Якщо раптом щось зміниться – ми одразу про це повідомимо. За ситуацією у містах дивитись тут.

18:50 Значну частину найбільшого у східній Європі ринку Барабашово знищено — ось вам черговий доказ "російського світу" та "демілітаризація". Залишили громадянське населення Харкові без роботи та товарів.

18:31 Три місяці від початку повномасштабної війни Росії проти України під обстрілами в будинку на Північній Салтівці живе харків'янин Максим. Усі його сусіди поїхали. Дружину та батьків чоловік теж відправив, а сам вирішив залишитись. Щодня Максим звітував сусідам, чи вціліли ще їхні квартири. Він щодня відписував у чаті, в якій квартирі винесло шибки, а де сталася пожежа. Каже, тільки в цей будинок прилітало щонайменше сім разів. Один із під'їздів – повністю зруйнований. До війни на Салтівці жило понад 300 тисяч харків'ян. Але зараз багатьом повертатися нема куди. Станом на сьогодні росіяни знищили 70% багатоповерхівок. "Спасибі" оркам путіна, "звільнили" Харків.

16:58 Голова ХОВА щодо того, чи можна повертатися до Харкова:   "Ситуація двояка: з одного боку ми бачимо, що наші Збройні сили рухають ворога якнайдалі від міста, однак у нас все ще залишається дуже велика небезпека ударів по Харкову. На вулицях перебувати надто небезпечно і люди вже часом нехтують сигналами протиповітряної тривоги. Наші ЗСУ ціною власного життя вигризають та борються за кожен метр нашої території, саме для того, щоб люди поверталися та економіка починала відновлюватися".

16:37 Жителі Харкова вкотре виявили у супермаркеті "АТБ" польські консерви, призначені для гуманітарки. Кому війна, а кому мати рідна.

16:07 Вже протягом години в Харкові та області звучить сигнал повітряної тривоги і це означає, що є висока ймовірність ракетного обстрілу. Тому ми наполегливо просимо вас не ігнорувати сигналів тривоги і перебувати в укритті! За оперативною обстановкою у місті спокійно. В області також йдуть бої і звідти можуть долинати вибухи.

15:34 Небагато про те, що після себе залишили російські окупанти в Черкаських Тишках.

13:46 Харківська художниця Поліна Кузнєцова 25 травня презентує в Івано-Франківську виставку картин, створених під час війни. Відвідати виставку можна до 2 червня.

13:25 Окупанти знову накопичують війська та техніку біля кордонів на Чернігівщині та Сумщині. Прикордонники побоюються нового вторгнення РФ із північного напрямку.

13:02 У Харківській області відновили рух ще кількох електричок.

12:36 У парку Горького демонтують атракціони, пошкоджені внаслідок обстрілів окупантами. Зокрема, технічні фахівці парку демонтують елементи каруселі "Аеробат" – найновішої у парку.

12:30 Британська письменниця Джоан Роулінг відкрила доступ до книг про Гаррі Поттера українською мовою. На сайті Pottermore Publishing їх можна читати безкоштовно.

11:41 СБУ викликала на допит Авакова, Турчинова та Яценюка у справі Порошенка та Медведчука. Про це свідчить інформація на веб-сайті СБУ. Вони викликалися повістками на 19 травня для допиту як свідків.

10:47 Окупанти від опівночі й до п’ятої години ранку обстрілювали з артилерії село Уди, розказав голова Золочівської громади Віктор Коваленко. Внаслідок обстрілу загинув чоловік, який укривався у погребі: снаряд потрапив до його будинку, почалася пожежа, він не зміг вибратися та вчадів.

10:06 Зведення ДСНС у Харківській області за минулу добу.  З 24 по 25 травня рятувальники здійснили 19 виїздів, з яких два – на ліквідацію пожеж внаслідок російських обстрілів. Обидва загоряння трапилися у Харківському районі. Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованих будинках Холодногірського, Київського та Слобідського районів Харкова. Піротехніки знешкодили 22 російські боєприпаси.

09:45 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.05:

09:08 На Харківщину доставили понад 4 тис. доз вакцини від COVID-19, повідомили в облздраві. З початку війни у регіоні виявили 1658 випадків хвороби та зафіксували 191 смерть внаслідок коронавірусу.

06:55 На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих позицій, повідомляє Генштаб ЗСУ. Обстріляв із артилерії цивільну інфраструктуру в районі Рубіжного. Здійснив чергову спробу наступу у напрямку Тернової, успіху не мав.

01:30 Місто на Харківщині обстріляли ракетами "Іскандер".

Вночі під ракетний обстріл потрапило місто Мерефа, що на Харківщині. Одну із трьох ракет збили засобами ППО, дві влучили по критичній інфраструктурі та житлових будинках. Пошкоджено електропідстанцію, жертв немає.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що влада Російської Федерації найближчим часом здатна направити на північ від Харкова частини 1-ї танкової армії.

Вас також можуть зацікавити новини: