Що відбувається в Харкові сьогодні?/ фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам. Під прицілом окупантів опиняється Харків і область, ситуація в Ізюмі - на межі гуманітарної катастрофи.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з Харкова та області станом на понеділок, 18 квітня.

21:59 Камера загиблого під Ізюмом російського окупанта зняла його останню зустріч з українською артилерією. Про це повідомив начальник управління молоді та спорту Ізюмської міськради.

Відео дня
Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

21:52 Харків'яни повідомляють про вибухи у місті.

21:33 Повітряна тривога у Харкові та області.

21:26 Учасники групи "Антитела" з першого дня війни захищали Київ у складі тероборони. Тепер музиканти вирушили до Харкова, де допомагають обороняти місто від російських окупантів.

instagram.com/tarastopolia/

21:00 Поблизу Балаклії ЗСУ збили російський літак - голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

20:42 За сьогодні у Харкові внаслідок обстрілів загинули 13 мирних жителів, повідомляє поліція Харківської області.

20:13 Троє людей загинули внаслідок обстрілу Немишлянського району Харкова 18 квітня, четверо поранені.

19:13 Харків! Знову чутно сильні вибухи в центрі! Пройдіть в укриття!

18:44 Генштаб ЗСУ, 18:00, 18 квітня:

На Слобожанському напрямку угруповання ворога, до складу якого входять окремі підрозділи 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів, продовжує частково блокувати місто Харків та руйнувати артилерійським вогнем житлові квартали міста.

18:00 У Боровій російські окупанти пограбували офіс Пенсійного фонду. У центрі селища — скупчення окупантів, громада без зв’язку.

17:03  Харків'яни повідомляють про вибухи у місті.

17:00 У Харкові та області оголошено тривогу. Нагадуємо, харків'ян просять не виходити з укриттів 18 квітня.

16:45 ЗСУ звільнили низку населених пунктів навколо Ізюму в Харківській області. Про це сказав на брифінгу, - повідомив спікер Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

15:50 У Генічеську військові РФ встановлюють пам'ятник Леніну, повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

15:03 Внаслідок російського обстрілу 18 квітня Основ’янського району Харкова на проспекті Гагаріна загинули двоє людей, відкрито кримінальне провадження, підтвердив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

13:36 Влада Харкова закликає громадян не виходити з укриттів протягом усього 18 квітня При цьому у сховищах радять перебувати весь час. Навіть попри відсутність повітряної тривоги. У місті збільшилася інтенсивність обстрілу. За останні чотири дні від російського обстрілу 18 людей загинули, ще 106 отримали поранення.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

13:28 міноборони рф офіційно заявило, що Київ нібито планує організувати обстріли церков в українських містах у Великодню ніч. Вочевидь, окупанти збираються обстрілювати наші церкви у Великодню ніч Вони заявляють про підготовку цих "провокацій" в Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській областях.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

12:40 ПОВІТРЯНА ТРИВОГА В ХАРКІВІ І ОБЛАСТІ

11:57 Не виходити з укриттів протягом усього сьогоднішнього дня закликають жителів Харкова в обласному Департаменті цивільного захисту – російські війська продовжують безперервно обстрілювати спальні райони міста. Перебувати у сховищах варто увесь час, навіть попри відсутність повітряної тривоги, повідомляє Суспільне Харків. Публікуємо ще одне відео вчорашнього обстрілу Харкова від Associated Press, щоб жертви росіян не перетворювалися лише на цифри статистики.

11:49 На дорозі Куп'янськ-Ізюм помічено колону російської техніки, — ЗМІ Там помітили "Град-1" на базі "ЗІЛу", які були зроблені на початку 70-х років. Ці музейні експонати востаннє застосовувалися в Афганській війні.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

11:33 Ми наполегливо просимо прислухатися! Обласний департамент цивільного захисту закликає мешканців Харкова 18 квітня не виходити з укриттів упродовж усього дня. Російські війська продовжують безперервно обстрілювати спальні райони міста. Перебувати в сховищах варто весь час, навіть незважаючи на відсутність повітряної тривоги! Ми вас інформуватимемо про те, що відбувається 24/7.

11:20 Війна, в якій Україна захищає росіян за національністю та російськомовних громадян України від Росії, яка їх вбиває. Мабуть, саме за це путінська росія ненавидить українців.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

11:07 Георгію Тарасенку – командиру Добровольчого підрозділу "Фрайкор", лідеру та засновнику організації "Фрайкор" посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". Тарасенко загинув 26 березня на Харківщині у бою з російськими окупантами, захищаючи українську землю від ворога.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

11:02 9 загиблих та 25 поранених цивільних у Харківській області – обладміністрація про ситуацію за добу ▪️Минулої доби в Харкові внаслідок обстрілів окупантами житлових районів, зокрема центральної частини міста, поранено 24 особи, 6 — загинули. ▪️По області обстріляли Дергачівську громаду, загинули 2 особи та 1 отримав поранення. ▪️ Також від обстрілів військових РФ 1 особа загинула у Золочівській громаді.

10:49 Втрати окупантів на сьогодні.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

10:21 Вертикаль: ЗСУ контратакують на Харківській області, угруповання рашистів під Ізюмом незабаром буде відрізано та розбито.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

9:53 Відео із центру Харкова, на якому медики рятують мешканців під обстрілами рашистів.

9:35 Харків: рятувальники ліквідовують наслідки ворожих обстрілів.

9:33 На Слобожанському напрямі російські окупанти продовжують часткове блокування Харкова та намагаються запобігати вогненній поразці підрозділів наших військ. З метою розширення плацдарму на лівому березі річки Сіверський Донець та створення умов для оперативного розгортання військ, ворог провів розвідку боєм у районах населених пунктів Заводи, Дмитрівка та Дубровно. Удачі не мав, зазнав втрат і відійшов, - Генштаб ЗСУ.

9:18 Оновлено адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги у Харкові Актуальні адреси на 18 квітня дивіться на картах. Нагадуємо, що гуманітарна допомога у відділеннях "Укрпошти" та "Нової пошти" надається безкоштовно.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

9:07 Российскому наступлению на Изюмском направлении может стать "очень больно" - Арестович "Мы не будем ждать, пока они на нас наступят, и не ждём. Они двигаются - мы двигаемся. Это маневренная, "активная оборона", — заявил он.

9:06 Трактор із звільненої від окупантів Малої Рогані на Харківщині тягне російський танк для 92-ї бригади ЗСУ. "Тракторні війська" поспішають на допомогу 🚜 Фото: Всеволод Кожем'яко.

Що зараз відбувається в Харкові: головні новини за 18 квітня

06:40 У Харкові та області повітряна тривога!

05.47 "Відбій" тривоги, вона тривала майже годину. 

04:48 У Харкові та області оголошено тривогу. Всіх людей просять терміново перейти в укриття.

01:13 У Харкові (різні райони) чути звуки вибухів. Місцеві жителі повідомляють про гучні звуки. Вибухи не припиняються кілька годин.

00.00 Стало відомо, що в результаті обстрілів Харкова, які 17 квітня влаштували окупанти, загинули 5 осіб, 20 осіб поранені.

https://t.me/uniannet/47767

Російські війська вторглися в Україну вранці 24 лютого. Напад РФ супроводжувався бомбардуваннями військових і цивільних об'єктів.

Після невдалої спроби штурму столиці окупаційні сили зосередилися на терорі цивільного населення в тимчасово захоплених населених пунктах.

Вас також можуть зацікавити новини: