Що відбувається в Харкові та області сьогодні? / Фото REUTERS

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Харків і область постраждали в результаті авіаударів окупантів.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні в режимі онлайн сьогодні, 9 квітня. 

21:52 Cлатине, Дергачівська громада. Щонайменше двоє людей загинули, одна поранена внаслідок російських артобстрілів, повідомив голова громади Вячеслав Задоренко. У Дергачах зруйновано кілька приватних будинків.

Відео дня

20:57 Відеозвернення Ігоря Терехова.

19:28 Тисячі боєприпасів залишаються не здетонованими після ворожого обстрілу, а окупанти, тікаючи, мінують все підряд - від своєї покинутої техніки до будинків, дитсадків і навіть дитячих іграшок.

19:07  Основні зусилля окупантів зосереджуються на наступі в районі міста Ізюм. Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури. На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування міста Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. З метою нарощування угруповання військ, з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника - повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:29 Український прапор знову майорить над Харківською обласною державною адміністрацією. Після влучення ракет у ХОДА прапор із неї впав, але сьогодні наші бійці, ризикуючи життям, знову встановили український прапор над напівзруйнованим будинком.

17:51 У Луганській області знову хімічна атака. Біля Рубіжного росіяни знову потрапили до цистерни з азотною кислотою, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

17:25 Харків, наслідки влучання російського снаряда 9 квітня у житловий будинок на півночі міста. На місці вибуху утворилася вирва глибиною зо п’ять метрів. В одному з під’їздів зруйновані перекриття між усіма поверхами — квартири обвалилися всередину. За попередньою інформацією, загиблих немає. Рятувальники знайшли і витягли з-під завалів сімох людей, які не отримали значних травм, повідомили у пресслужбі ДСНС регіону.

16:53 Жителі під Харковом зіткнулися з новою загрозою – мінами, які вибухають через певні проміжки часу - повідомляє голова ОВА.

16:41 ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Офіційно, номери служби порятунку 101 та 112 працюють у штатному режимі, цілодобово.

15:25 У боях на Харківщині, не зважаючи на ворожі плани та активні атаки, зусиллями 92-гої окремої механізованої бригади та військовослужбовцями харківського гарнізону, було повністю звільнено від окупантів селище Ольховка.

15:03 На звільнених від окупації територіях Харківщини фіксуються такі ж звірства росіян стосовно мирного населення, як у Бучі. У селі Гусарівка Ізюмського району загарбники катували місцевих жителів. Після тривалого знущання - трьох людей спалили живцем. Серед загиблих є діти. Крім цього знайшли тіло фельдшера лікарні, руки чоловіка були зв'язані за спиною, його також катували окупанти.

Про це повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

13:55 Харків'яни подякували бабусі з Бурштина, яка надіслала саджанці дерев. Надія Ярославівна хоче надіслати до Харкова ще "Великодню троянду".

13:47 Пораненого під час обстрілу працівника парку Горького виписали з лікарні, повідомляє Харківська міська рада. "Медики дістали з його тіла два уламки, один з яких мало не дістався серця. Ще два уламки пройшли наскрізь. Наразі 57-річний озеленювач почувається добре", — повідомляє міськрада.

13:00 З'явилася інформація, що під Ізюмом ліквідували 59-й танковий полк шорстокої швалі разом із командиром.

12:54 За технічними несправностями тимчасово не працюють номери телефонів Служби порятунку 101 та 112, повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини. Резервний номер виклику служби ДСНС — 0730270112.

12:13 У Вільхівці Харківського району бійці 92 бригади виявили яму з трупами російських військових, - повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

12:06 Харків зараз. Більшість магазинів у місті з вибитими вітринами та вікнами. Вони не працюють, але є одне але. Всі товари повністю на місці, ні в кого не піднялася рука щось вкрасти.

11:43 Олег Синєгубов звернувся до харків'ян.

11:20 Ігор Конашенков на брифінгу Міноборони РФ звинуватив СБУ в нібито запланованій провокації на хімічному заводі під Харковом. Але річ у тому, що заводу Хімпром під Харковом не існує вже як 10 років, і він є лише на картах. Саме ж підприємство — банкрут, а на YouTube ще 2013 року було опубліковано відеозапис вибуху цеху ДП.

11:12 У Харківському управлінні СБУ працює гаряча лінія. Звертайтеся за телефоном 0988711457 (WhatsApp), якщо у вас є інформація про підозрілих осіб, посібників окупантів, розташування техніки ворога, про факти протиправної діяльності з боку військовослужбовців та правоохоронних органів (мародірства, незаконне вилучення авто, здирництво).

10:47 Голова Харківської ОВ Олег Синєгубов про ситуацію в області: - за добу росіяни завдали близько 50 ударів – постраждала інфраструктура районів Харкова, - йшов інтенсивний обстріл Дергачів - пошкоджено будинки лікарні, амбулаторії, житлові будинки. Завдяки техніці безпеки постраждалих немає. - російські війська намагаються обійти позиції української армії біля Ізюму та концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської області.

10:19 У цей лихоліття комунальники продовжують безперебійно виконувати свою роботу. Щодня вони виходять нести свої обов'язки, щоби зробити Харків чистішим. 🇺🇦Дякую вам!

10:08 Российские военные перегруппировываются и планируют продвигаться в направлении Харькова, — сообщил CNN начальник ГУР Буданов.

10:04 Знайомтесь - це німецька вівчарка Харті.

9:37 На Харківщині загинув командир батальйону "Правого сектору" Тарас "Хаммер" Бобанич.

9:28 Злочини рф, вчинені в період повномасштабного вторгнення станом на 09.04.2022.

9:24 Втрати ворога станом на 09.04.2022.

9:19 Російські військові перегруповуються на сході України та планують просуватися до Харкова Про це повідомив начальник воєнної розвідки України Кирило Буданов. "Вони планують наступати насамперед на Харків. Спробують добити Маріуполь і лише після цього можуть спробувати ініціативно наступати на Київ", – сказав він.

9:18 Окремі підрозділи, які виведені з території України, продовжують перебувати на території республіки Білорусь. За наявною інформацією, з метою перегрупування військ. ▪️На Слобожанському напрямку противник продовжує інтенсивні обстріли та часткове блокування міста Харкова. Посилює ведення радіоелектронної розвідки. На території Білгородської області орки розгорнули польові табори для підрозділів, які переміщені з інших операційних районів. ▪️На Ізюмському напрямку противник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулігівка, успіху не мав.

06:24 Повітряній тривозі на Харківщині та в самому місті далі "відбій".

06:05 Тривога! У Харкові та області звучать сирени.

05:10 Тривогу в Харкові та області скасували.

04:55 У Харкові та області оголошена повітряна тривога. Людей просять перейти в укриття і перебувати там до кінця тривоги.

03:49 У РФ повідомили про підготовку СБУ провокації на хімзаводі під Харковом, який знищили 10 років тому.

03:40 Жителі Харкова повідомили, що чують вибухи.

02:10 Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про ситуацію з евакуацією з Харкова та області.

"Зараз передумов для організованої евакуації жителів Харкова немає. Продовжуємо евакуювати жителів Лозової та Барвінкового" 

01:38 Розвідка повідомила, що російські війська перегрупуються перед наступом на Харків.

Як повідомлялося, російські військові під час окупації села Гусарівка Харківської області замучили і після цього підпалили трьох місцевих жителів. Після звільнення села від загарбників 7 квітня в підвалі одного з будинків знайшли спалені частини тіл трьох осіб. Згідно з даними слідства, щоб приховати сліди своїх злочинів, російські окупанти перед підпалом накрили тіла цивільних шинами від автомобіля.

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого вранці. Окупанти бомблять інфраструктуру і мирні міста нашої країни, серед яких Київ, Харків, Маріуполь, Житомир та інші.

Вас також можуть зацікавити новини: