Протикорабельні ракети Harpoon стримують десант фашистів / фото US Navy

Ситуація в морі зазнала значних змін після отримання Україною протикорабельних ракет Harpoon, що посилило позиції ЗСУ та унеможливило проведення десантних операцій на чорноморському узбережжі.

Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгірьов в ефірі інформаційного телемарафону.

"Що стосується ситуації в морі, вона зазнала значних змін на момент отримання Україною протикорабельних ракет Harpoon з дальністю ураження до 120 км. Це значно посилило позиції ЗСУ і унеможливило проведення десантних операцій на чорноморському узбережжі нашої країни", - сказав експерт.

Снєгірьов зазначив, що після заяв Путіна про завдавання ударів по центрах прийняття рішень не виключає активізації ракетного терору, але за допомогою отримання реактивних систем залпового вогню HIMARS українські військові зможуть дати адекватну відповідь.

"Що стосується можливості завдати ракетного удару, то відповідно після отримання Україною РСЗВ HIMARS з дальністю до 80 км ми можемо говорити про так звану тактику "ракетного списа". Тобто на кожний ракетний обстріл по території України ми можемо відповідати аналогічними діями. Тим більше є заява вже представника посольства США в Україні, яка заявила, що цілі, які будуть обирати українські військові, це, власне, прерогатива українських військових. Тому я з обережним оптимізмом дивлюся на ситуацію щодо ракетних обстрілів. На кожен обстріл буде адекватна відповідь з боку ЗСУ", - сказав експерт.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати Америки до кінця червня обіцяли передати Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS, які вже за кілька тижнів можна буде застосовувати на полі бою. Зокрема, йшлося про перші чотири РСЗВ. Пізніше стало відомо, що США можуть передати Україні ще чотири такі реактивні системи.

23 червня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україну зі США прибули перші реактивні системи залпового вогню HIMARS.