"Ноу-хау від окупантів": загарбники придумали нову причину перевірки телефонів

Загарбники погрожують людям "наслідками".

На лівому березі Херсонської області російські загарбники перевіряють, чи перевели місцеві мешканці гаджети на "російський час".

За даними Центру національного спротиву, якщо у українців стоїть у телефоні час по Києву, то їх попереджають про "наслідки" та змушують змінювати його. Також російські солдати кажуть, що скоро покарання за наявність українського часу стане суворішим. 

"Ворог й раніше здійснював обшуки та проводив посилену перевірку місцевих на блокпостах, але перевірка годинника – це вже ноу-хау від окупантів", - повідомляють у ЦНС.

Вони відзначають, що ці заходи вкотре демонстують, що місцеві мешканці не підтримують російську окупацію. "Центр національного спротиву закликає не наражати себе на небезпеку через такі дрібниці, й пам’ятати, що незабаром для всього півдня настане київський час", - йдеться у повідомленні.

Перевірка телефонів окупантами

Як відомо, російські загарбники систематично перевіряють телефони українців на тимчасово окупованих територіях. 

Так, у Маріуполі окупанти шукають у телефонах школярів підписки на проукраїнські групи та нібито "нацистську" символіку.

Подібні перевірки проводять і у Луганській області. Там вчителі-колаборанти шукають у гаджетах докази проукраїнської позиції.

Восени повідомлялося, що загарбники шукають у телефонах дітей та батьків додаток української онлайн-школи.

Вас також можуть зацікавити новини: