HIMARS можуть змінити хід війни: військовий експерт розповів деталі

На цей час на фронті працюють чотири таких РСЗВ.

Ветеран батальйону Айдар Євген Дикий заявив, що американські РСЗВ HIMARS сильно вплинули на хід війни, але, щоб переломити ситуацію, їх потрібно в більшій кількості. Так, зараз на фронті працюють чотири таких РСЗВ, а потрібно "хоча б 44".

Про це він розповів в ефірі проекту FREEДОМ.

Дикий зазначив, що комплекси HIMARS дозволяють точково ліквідувати склади, командні пункти і ППО противника на великій відстані. Раніше українські війська могли вражати об'єкти лише в радіусі 40 км, проте з американськими РСЗВ ця відстань збільшилася до 70-80 км.

Для більшої ефективності захисники переміщують HIMARS по всій лінії фронту, що дозволяє атакувати всі важливі точки ворога.

У зв'язку з цим, російським окупантам тепер необхідно повністю змінити свою логістику і побудову військової інфраструктури. Так, командувати наступом військовим чиновникам РФ доведеться з глибоко тилу, склади і ППО вони будуть змушені перемістити далі від передової. Своєю чергою це розв'яже руки української штурмової авіації.

"Вони (окупанти, - ред.) зараз проведуть цю роботу. Вони все ще намагатимуться повзти вперед, продовжувати наступ тією ж своєю тактикою вогняного валу. Перевага в кількості снарядів артилерії поки ще не зникла, але користуватися цією перевагою їм буде ставати все важче і важче", - наголосив військовий експерт.

Складнощі виникнуть через те, що склади будуть далеко від позицій.

Нагадаємо, раніше у Росії почалася паніка через ефективність HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: