Іранські ракети Fateh-110 і Zolfaghar: у Повітряних силах оцінили загрозу

Точні характеристики цього типу озброєння досі залишаються невідомими.

Якщо Росія отримає від Ірану балістичні ракети, це стане серйозною загрозою для України, заявив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає РБК-Україна.

"Знаючи про складнощі у відбитті балістичних атак, окупанти будуть прагнути накопичувати ракети. І якщо вони все ж отримають їх від Ірану, для України це буде становити небезпеку", - заявив він.

При цьому Ігнат нагадав, що точні характеристики цього типу озброєння досі залишаються невідомими. Проте У ЗСУ оцінюють загрозу від іранських ракет як значну:

"Це серйозна загроза. Про ці ракети вже рік говорять. Наскільки вони ефективні і точні, ніхто не знає. Звичайно, Іран буде розповідати, що вони краще, але вони не краще "Іскандера", це 100%. Але якщо Росія їх отримає, це серйозна проблема".

Іранські ракети Fateh-110 і Zolfaghar - думка

Нагадаємо, українські засоби протиповітряної оборони (ППО) мають розроблені алгоритми протидії іранським ракетам Fateh - 110 і Zolfaghar, заявляв військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

На його думку, не виключено, що у разі отримання іранських ракет Росія буде застосовувати Fateh-110 в ближніх зонах, з найменшою концентрацією ППО, а Zolfaghar - по значно більшій площі тилової України, де немає засобів ППО, здатних перехоплювати дані ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: