За деякими даними, Армія оборони Ізраїлю використовує балістичні ракети LORA / скріншот

Військові аналітики проаналізували арсенал балістичних і крилатих ракет Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та наскільки він потужний.

Як пише Defense Express, Ізраїль має досить широку і цікаву номенклатуру крилатих ракет та власні балістичні ракети середньої дальності.

Ракети Popeye 1, Popeye 2 та Popeye Turbo

Зокрема, на озброєнні у Ізраїлю є авіаційні крилаті ракети типів Popeye 1 і Popeye 2 (перший тип був прийнятий на озброєння ще в 1986 році, може застосовуватися тільки з F-15; другий тип був прийнятий на озброєння в 1995 році і може використовуватися з F-16).

Відео дня

"Popeye 1 має стартову масу 1360 кг, з яких 360 кг - бойова частина (БЧ). Дальність пуску становить 80 км, система наведення - комбінована, інерційна система навігації на основному етапі польоту і інфрачервона ГСН на термінальній стадії польоту, заявлено ймовірне відхилення - до 3 метрів. Особливість цієї ракети - для її застосування на літак-носій також слід підвісити блок апаратури AN/ASW-55 масою 865 кг", - йдеться у публікації.

Що стосується, ракет Popeye 2, то у них стартова маса менше - 1135 кг, при цьому маса БЧ та ж - 350 кг. Ще одна важлива відмінність - на цій ракеті використовується поєднання інерційної системи навігації і GPS-навігації, відзначили аналітики.

Також вказується, що логічним розвитком сімейства ракет Popeye 1 і Popeye 2 виявилася крилата ракета Popeye Turbo - авіаційна та морська версії.

Балістичні ракети Jericho 2 та Jericho 3

Найбільш потужними елементами ракетного арсеналу Ізраїлю вважаються балістичні ракети середньої дальності типів Jericho 2 і Jericho 3, пише Defense Express.

"Більш-менш точні дані є лише по Jericho 2 - орієнтовно 24 ракети, дальність пуску до 1500 км, по Jericho 3 - суцільна "завіса таємниці", - йдеться у публікації.

ОТРК LORA

Повідомляється, що, за деякими даними, Армія оборони Ізраїлю використовує балістичні ракети LORA, "експортовані в Азербайджан, але міжвідомча конкуренція всередині ЦАХАЛ могла загальмувати плани з придбання".

Вас також можуть зацікавити новини: