"Іскандери" на Грозу міг навести хтось з місцевих, - експерт

Ця трагедія мала б стати для українців не тільки свідченням цинічності ворога, але й нагадуванням про небезпеку масових заходів.

Кривавий удар РФ по селу Гроза Харківської області має стати для українців "наукою на майбутнє". Навідником, очевидно, був хтось із місцевих.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю OBOZREVATEL

"Щодо ситуації з населеним пунктом Гроза, то очевидно, що це нам наука на майбутнє. Навіть відстань 45-50 кілометрів до лінії бойового зіткнення – це не привід розслаблятися. Якась падлюка, можливо, з місцевих, працювала навідником, повідомила ворогові, що у вказаному місці у вказаний час збереться величезна кількість людей, які братимуть участь у поминках за загиблим українським військовослужбовцем, і дала ціль для завдавання ракетного удару", - зазначив експерт.

Селезньов зауважив, що українцям необхіідно пам'ятати ключовий момент: війна триває – не треба збиратися, тим більше щоб оплакувати наших загиблих, оскільки "це загроза руйнувань і загибелі людей, які точно не заслуговували на це".

"Ну, а те, що ворог наш підлий, гидкий і використовує будь-яку нагоду, щоб ударити якомога болючіше, – це очевидно. Росіяни не так часто використовують "Іскандери" – використовують їх саме для того, щоб завдавати ударів по найбільш значущих цілях", - зазначив Селезньов.

Удар по Грозі

5 жовтня окупанти вдарили по населеному пункту Гроза - під ракетним ударом опинилося кафе та магазин, які знаходилися в одній будівлі. Саме під час ворожої повітряної атаки у кафе й поруч перебували близько 60 людей, які прийшли, щоб вшанувати пам'ять полеглого воїна. Загинули десятки осіб, є постраждалі, які перебувають у критичному стані.

Станом на 6 число відомо про загибель 52 осіб. У російського диктатора Володимира Путіна вже цинічно висловилися про удар РФ - стверджують, що нібито "цивільних не атакують".

Вас також можуть зацікавити новини: