ISW: "Вагнер" повернувся на фронт, це свідчить про серйозну проблему найманців

Очевидно, бойовикам важко сформувати нову систему командування після загибелі Пригожина.

Найманці "Вагнера" повернулись на Бахмутський напрямок після ліквідації свого ватажка Євгена Пригожина. Втім, у бойовиків виникли проблеми.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), інформацію про повернення "вагнерівців" на фронт підтведжують як українські, так і російські джерела.

"Українські та російські підтвердження щодо дислокації деяких колишніх співробітників групи "Вагнера" в районі Бахмута свідчать про те, що "Вагнеру" важко провести злагоджену реформу навколо нового керівництва", - заявили експерти.

Українські військові стверджують, що командири "Вагнера" змінилися після загибелі Пригожина. Тепер бойовики повертаються в Україну, укладаючи контракти з Міноборони РФ. Найманці потрібні на фронті для компенсації втрат серед окупантів.

"Вагнер" повернувся в Україну

Як повідомляв УНІАН, військові розповіли західним журналістам, що найманці приватної військової компанії "Вагнер" повернулися у Бахмут. Натомість українці постійно змінюють тактику.

За даними воїнів, російська група найманців "Вагнера", відповідальна за більшу частину здобутків Росії протягом зими, повернулася в цей район.

Згодом в ЗСУ підтвердили, що найманці "Вагнера" повернулися на території Східного угруповання військ. Частина з них переукладає контракти з Міноборони РФ і повертається з Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: