"Їм тоді хана": Дикий пояснив, чому росіяни відчайдушно прагнуть знищити плацдарм у Кринках

Плацдарм українських воїнів для супротивників смертельно небезпечний, підкреслив екс-командир роти батальйону "Айдар".

Російські загарбники зараз відчайдушно прагнуть знищити плацдарм українських воїнів на лівому березі Дніпра у селі Кринки (Херсонська область), оскільки розуміють, що коли у захисників України закінчиться снарядний голод, то їм буде "хана".

Наш плацдарм тримається під такою, так би мовити, "артилерійською парасолькою" з правого берега і, звичайно, зараз вона сильно дірява через нестачу боєприпасів, розповів колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран українсько-російської війни Дикий Євген під час спілкування з "Фокусом".

"…нещодавно була друга велика спроба російського наступу (на плацдарм у Кринках, - Ред.), яку успішно відбили. От і після цього було ось це нове розширення плацдарму… вже після цього розширення… почалася третя спроба росіян штурмувати позиції наших на плацдармі", - сказав співбесідник.

За його словами, супротивники "відчайдушно хочуть цей плацдарм ліквідувати, він для них смертельно небезпечний". Ветеран підкреслив, що вороги це знають.

"Вони знають, що якщо цей плацдарм протримається, допоки у нас закінчиться "снарядний голод", їм тоді хана. Цей плацдарм… їхні військкори недаремно називають Херсонсько-Кримський напрям, там 60 кілометрів до Перекопу. Якщо тільки весною у нас будуть снаряди, ну, їм буде дуже важко там втриматися. Вони це знають. І тому вони дуже хочуть встигнути, поки у нас снарядів нема…", - заявив Дикий.

Скільки днів йде війна в Україні, і що треба знати про плацдарм у Кринках

У неділю, 11 лютого, вже 718 день з того моменту, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на нашу територію. Українські воїни змогли звільнити від супротивників чимало нашої землі, у тому числі частину Херсонської області.

Наші захисники створили плацдарм у Кринках і там не раз відбивали атаки з боку супротивника і завдавали ворогові втрат. 10 лютого керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що наш "плацдарм залишається кісткою в горлі для окупантів". Вона додала, що вороги "продовжують штурмові дії, при тому, що станом на зараз уже не можуть формувати велику кількість таких штурмових груп".

Вас також можуть зацікавити новини: