Євген Дикий розповів про серйозні фронтові проблеми України / скріншот

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і на фронті в нашій державі є дуже серйозні проблеми.

Одна з проблем - недостатня кількість людей у лавах наших захисників, а друга - гострий снарядний голод, поділився думкою колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран війни українців проти РФ Євген Дикий в ефірі "Еспресо". "...Є дві дуже серйозні проблеми й одна з них повністю в наших з вами руках, друга, на жаль, зовсім ні. Та проблема, що в наших руках, це брак особового складу, він чим далі, тим більш дається взнаки, а тим часом з мобілізацією ми все тягнемо і затягуємо. А от друга проблема - це снарядний голод, він наразі дуже вже гострий", - заявив експерт.

За словами ветерана, якщо кілька місяців тому ключовим завданням було вчасно виявити координати цілі, передати їх артилерії, щоб ця ціль не встигла втекти, то зараз ситуація зовсім інша. "...збираються дані щодо цілей, і доводиться приймати важкі рішення - визначати на оцю ціль ми снаряди витрачаємо, а на ось цю поки, на жаль, не можемо собі дозволити. Це повністю "привіт Конгресу США", "привіт Трампу (екс-президент Штатів, кандидат у лідери американців від Республіканської партії, - Ред.) й трампістам", - вважає колишній командир.

Відео дня

Продовжується російсько-українська війна - сьогодні це варто знати

Наприкінці 2023 року президент Володимир Зеленський говорив, що військові попросили додатково мобілізувати ще до 500 тисяч українців. Президент зазначав, що свіжі сили необхідні, зокрема, для того, щоб замінити воїнів, які вже дуже довго знаходяться на передовій. Посилення мобілізації в Україні ще не відбулося.

Крім того, "застопорилася" допомога Україні з боку США, оскільки напередодні виборів президента Штатів загострилися політичні розбіжності між демократами та республіканцями.

Очільник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба говорив, що крайній термін схвалення американцями допомоги Києву, щоб затримка не вплинула на ситуацію на фронті, - це кінець січня.

Вас також можуть зацікавити новини: