Скільки дозволено відпустку після бойових дій / фото 24 ОМБр імені короля Данила

Закон про відпустку для військових працює для тих категорій службовців, які потрапляють під перелік осіб-учасників бойових дій. Якщо після демобілізації людина отримала відповідний статус, то вона може розраховувати на додаткову відпустку.

Скільки дають відпустку ветеранам бойових дій

Факти ICTV повідомляють, що додаткова відпустка учасникам бойових дій надається на 14 календарних днів незалежно від стажу роботи. Оплата такої відпустки здійснюється за рахунок роботодавця. Закон про відпустку для військових говорить, що додаткові дні даються людині за календарний рік без урахування терміну її роботи на підприємстві. Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці Ганна Царенко зазначає, що навіть якщо людина відпрацювала 1 календарний день, вона має право на відпустку в 14 днів.

Як оформити відпустку для учасників бойових дій

Для того щоб отримати відпустку для військових під час війни в 2023 році, ветеран повинен надати посвідчення УБД і заяву на відпустку. Після цього законні 14 днів відпочинку будуть закріплені за людиною.

Відео дня

Важливо і те, коли має право взяти відпустку ветеран бойових дій - тільки в поточному році. Якщо військовослужбовець не використав таку можливість, на наступний календарний рік відпустка не переноситься. Також її не можна:

  • перенести через хворобу людини;
  • розділити на частини;
  • продовжити на святкові та вихідні дні, якщо вони випадають на період відпустки.

Замінити відпустку для військових грошовою компенсацією, якщо співробітник звільнився або не використав додаткові дні, не можна, як і відкликати людину на службу.

Вас також можуть зацікавити новини: