Яка ситуація в Києві сьогодні? / фото УНІАН

Російські окупанційні війська помітно активізувалися. У Києві стали частіше лунати повітряні тривоги, зберігається небезпека ракетних обстрілів.

УНІАН розповідає, що відбувається в Києві та області у вівторок, 26 квітня.

21:21 На підприємстві в Ірпені знайшли вкрадений бус, допоможіть знайти власника! Хто знає власника, надішліть йому цей пост або номери телефонів: 0 (67) 219 41 76 Михалич 0937598334 Юра

Відео дня

21:15 У Великодимерській ОТГ на трасі Київ – Чернігів шляховики ліквідували наслідки вибуху. ▪ Варто зазначити, що саме дорогою М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі російські військові відступали з Київської області під натиском українських сил оборони.

21:04 Театр імені Франка відновлює роботу в Києві Найближчі вистави він гратиме на сценах театру Лесі Українки і музичної академії імені Чайковського на Майдані. Початок вистав о 14:00. Купити квитки на вистави можна через сервіс kontramarka.ua

21:01 Сьогодні до Києва прибула делегація з Румунії на чолі із Прем'єр-міністром – Стефанчук.

20:44 Навчальний рік у Києві закінчиться 31 травня. Також з 2 травня розпочнеться прийом заяв на наступний навчальний рік. Про це повідомила директор департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян.

19:27 Трирічний хлопчик Леон Буша з Ірпеня, який заспівав біля будинку "Ой, у лузі червона калина" та став зіркою соцмереж, виконав пісню "Не твоя війна" гурту "Океан Ельзи" під час благодійного концерту у метро Києва. Маленький українець у вишиванці без музики заспівав перший куплет треку. Далі його підхопив Святослав Вакарчук та продовжив співати.

19:23 Один із авторів пам'ятника російському та українському робітникам у Києві радий демонтажу свого твору "Випробовую радість. Нарешті! Дружба з Росією закінчена. - Автор Сергій Миргородський.

18:57 У районі Бучі лісник підірвався на російській протитанковій міні.

18:50 Дружба народів - всьо.

18:42 Очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк разом із керівником гуманітарного штабу Олексієм Кулебою взяли участь у пам'ятних заходах із нагоди 36-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, що відбулись у Іванкові. Олександр Павлюк нагородив відзнаками ліквідаторів катастрофи. Також учасники мітингу поклали квіти до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

18:19 У Міноборони Росії загрожують ударами по "центрах прийняття рішень" у Києві, якщо Україна атакуватиме об'єкти на території РФ. У Міністерстві оборони Росії назвали провокацією заяву заступника міністра оборони Великобританії Джеймса Хіпі про право України завдавати ударів по об'єктах на російській території, таких як запаси палива та склади боєприпасів.

17:58 Столичні патрульні надали домедичну допомогу чоловікові, що травмувався Вчора опівдні до патрульних, що здійснювали пропускний режим на блок-посту, під'їхав на автомобілі чоловік та попросивши допомоги. Громадянин повідомив, що з необережності впустивши болгарку на ліву ногу та травмував її. Інспектори Любов Шелельо та Ігор Шевчук одразу почали надавати домедичну допомогу потерпілому: зупинили кровотечу шляхом накладання тугої пов'язки. Після чого поліцейські доправили громадянина до лікарні та передали медикам. Життю чоловіка вже нічого не загрожує.

16:44 Литовський піаніст Дарус Мажинтас грає Шопена біля зруйнованого будинку культури в Ірпені.

16:35 У Києві пропонують одну із вулиць назвати на честь борщу. ▪️За словами ініціатора перейменування вулиці, шеф-кухаря Євгена Клопотенка, вулиця Борщова може пролягати в історичній місцевості Борщагівка, оскільки ця територія СЛОВІСНО пов'язана з борщем.

16:04 Як виїхати з Києва 26 квітня: графік евакуаційних поїздів у межах України та за кордон Графік руху евакуаційних поїздів із Києва: — 19:06 44/43 Київ-Пас – Івано-Франківськ; — 22:38 46/45 Лозова – Ужгород. Графік руху поїздів, що сьогодні з Києва курсують за кордон: — 19:13 67/68 Київ-Пас-Варшава.

15:20 У Києві під час демонтажу монумента трудящих під Аркою "Дружби народів" у російського робітника відвалилася голова. Ще один поганий знак для рашистів.

13:53 "Кадировців" під Києвом або взагалі не було, або було дуже мало. На думку сина екс-глави Ічкерії Анзора Масхадова, Кадиров просто не міг дозволити собі відправити в Україну 10 тисяч бойовиків.

12:48 У Київі під Аркою дружби народів розпочався демонтаж радянської пам'ятки.

11:49 Кияни просять не їздити смугами громадського транспорту та пропускати спецтранспорт.

11:11 У Білій Церкві заборонили роз'їжджати на "гучних автомобілях" та мотоциклах. Заборона почне діяти з 26 квітня, повідомляє прес-служба Білоцерківської міської територіальної громади.

11:00 Поліцейські Білої Церкви затримали хлопця за розбійний напад та вбивство пенсіонера. У селі Вільниця 18-річний хлопець жорстоко побив 65-річного пенсіонера, після чого пограбував чоловіка та втік. Незабаром повернувся, взяв ніж і завдав їм ударів у шию та голову. Потім узяв велонасос і добив старого. Хлопця затримали.

10:37 Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, який легалізує вогнепальну зброю в Україні серед громадян.

10:22 Орієнтовні втрати противника з 24.02 по 26.04:

10:15 У Київській області введено в експлуатацію 11 тимчасових переправ: Бучанський район – 6; Вишгородський район – 3; Броварський район – 2.

09:34 Новий скандал навколо садиби "Малина". Забудовник знову намагається її знести, щоби побудувати на цьому місці новий житловий комплекс.

09:13 Блокпости на дорогах Київської області тимчасово прибираю. Комунальні служби відновлюють об'єкти інфраструктури, пошкоджені під час бойових дій. Оптимізується мережа блокпостів - це необхідно для збільшення пропускної спроможності доріг.

05:50: Ніч у Києві минула спокійно. Після відбою тривоги о 22:10 понеділка повідомлень про вибухи не надходило.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Ціллю окупантів спочатку були важливі інфраструктурні об'єкти, але загарбники наносять авіаудари по житлових будинках. Жертвами стають мирні українці.

Вас також можуть зацікавити новини: